Jehněčí koule se špenátem a vejci
Ingredience na 4 porce.
- 6 vajec
- 100 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 200 g čerstvých špenátových listů
- 500 g mleté jehněčí plece
- sůl
- mletý černý pepř
- strouhanka na zahuštění
- 1 červená cibule
- 1 svazek mrkve s natí
Pracovní postup:
- Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Slijeme horkou vodu a vejce zchladíme ve studené vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
- Do mísy vložíme mleté jehněčí maso. Přidáme česnek, pokrájený špenát, vejce, sůl a pepř a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Maso rozdělíme na čtyři díly a každý z nich roztlačíme na placku. Doprostřed položíme oloupané vejce a obalíme ho masem.
- Jehněčí koule přendáme do pekáčku. Vložíme ho do trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut, podle potřeby maso podléváme vodou. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Po 30 minutách pečení přidáme zeleninu k masu a společně dopečeme.