Velikonoční mini cheesecakes
Ingredience:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 hrnek cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 hrnek změklého másla
- Na náplň:
- meruňkový džem
- 1 hrnek smetany ke šlehání (33 %)
- 280 g mascarpone
- 170 g zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2/3 hrnku cukru
- barevné cukrové zdobení
Pracovní postup:
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, špetku soli a změklé máslo a vypracujeme nelepivé těsto.
- Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme každou zvlášť mezi dvěma papíry na pečení asi na půl centimetru.
- Pomocí vykrajovátka nebo skleničky na víno vykrojíme korpusy na mini cheesecakes.
- Formu na muffiny obrátíme dnem vzhůru a nasprejujeme je olejem, aby se k nim těsto nepřilepilo. Vykrájené korpusy vytvarujeme zvenku na dna muffinových důlků a dáme na 5 až 10 minut do mrazáku.
- Troubu předehřejeme na 180 °C a pak v ní korpusy pečeme 10 až 15 minut. Necháme vychladnout.
- Pak na dno každého korpusu naneseme trochu meruňkového džemu.
- Potom si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme. V druhé misce šlehačem smícháme mascarpone se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a cukrem. Nakonec do směsi po částech jemně vmícháme ušlehanou smetanu.
- Náplň zarovnáme do korpusů a posypeme zdobením.
- Necháme zatuhnout asi 30 minut v ledničce a podáváme.