Jehněčí roláda se špenátem a rozinkami
Ať už chystáte velkou rodinnou hostinu, nebo jen chcete na jaře vyzkoušet něco nového, takhle jehněčí specialita vás nadchne.
Ingredience pro 6 osob:
- 1,5 kg jehněčí kýty bez kosti
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g rozinek
- 1 lžíce másla
- 400 g čerstvého špenátu
- 20 g sekaných mandlí
- 3 stonky rozmarýnu
- sůl a pepř
Pracovní postup:
- Maso očistíme a rozřízneme na plát. Česnek prolisujeme, smícháme se solí, olejem a nakrájeným rozmarýnem. Vetřeme ho do masa ze všech stran a to necháme asi 20 minut odpočinout v pokojové teplotě.
- Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme krátce nabobtnat. V pánvi rozpustíme máslo a vsypeme listy špenátu, necháme chvíli zavadnout. Rozinky slijeme, posekáme společně se špenátem. Promícháme s nasekanými mandlemi. Dochutíme solí a pepřem.
- Plát jehněčí kýty potřeme směsí, zavineme a svážeme provázkem.
- Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi hodinu a půl.
- Potom odkryjeme a za občasného potírání masa výpekem pečeme dozlatova dalších 30 až 45 minut.
- Podáváme se šťouchanými brambory.