Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme z vajec

Foodblogerka Coolinářka vydala kuchařky, recepty kopírují roční období

13.11.2016  8:38
Úspěšná královéhradecká foodblogerka Svatava Vašková alias Coolinářka připravila dvě kuchařky, jednu plnou rodinných receptů a druhou adventní pro děti. Vše doprovázejí fotografie od autorky,...  celý článek

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

12.11.2016  0:53
Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a barevnější variace ze zahraničí. Poradíme vám, jaký druh se k čemu hodí a jak luštěniny uvařit,...  celý článek

Geniálně jednoduchá dýňová polévka s kachními kroketami. To musíte zkusit

12.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde ukazuje na Playtvak.cz, jak lze jednoduše vařit ze sezonních surovin. Přitom vzniknou pokrmy, za které se nemusí stydět žádná dobrá restaurace....  celý článek

Jedy ze skládky v bývalém JZD se objevily ve vejcích, varuje Arnika

11.11.2016  8:51
Tisíce tun zeminy kontaminované toxickými látkami, stovky sudů s transformátorovým olejem a nádrže s jedy. Tak vypadá areál bývalého JZD ve Lhenicích na Prachaticku. Ekologická organizace Arnika...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Jako "ve válce". MF DNES testovala potravinový balík doporučený Němcům

4.11.2016  19:01
Redaktorka MF DNES vyrazila s rodinou na týden na chalupu do Lužických hor, aby nouzový balík se základními potravinami, který občanům doporučuje německá vláda, otestovala. Dá se s ním vyžít v...  celý článek

Bilion na účtě i lístek do kosmu. Ukrajinští politici přiznali majetek

1.11.2016  19:58
Majetková přiznání politiků, soudců a úředníků probudila vášně mezi Ukrajinci. Vláda je na internetu zveřejnila ve jménu transparentnosti, pro řadu občanů však představují důkazy bujícího...  celý článek

Návrhář Warren Spector: O výdělky mi nejde, úspěch definuji jinak

31.10.2016  12:17
Patří mezi největší veterány herního průmyslu. Jmenuje se Warren Spector a jeho portfolio čítá práci na titulech jako Ultima, Wing Commander, System Shock, Thief nebo Deus Ex. Při vývoji her se...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30.10.2016  0:39
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit můžete třeba i zákusky. Na pomoc si...  celý článek

Zákusky z říše snů: brownies, karamelové loďky, ořechový koláč

22.10.2016  0:14
Sladká tečka. Zlatý hřeb nedělního oběda. Nepostradatelný doplněk odpolední kávy nebo čaje. Zákusky mají na našich stolech své místo a hned tak něco je nenahradí. Nechte se inspirovat...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Svátek pro železniční fandy. ČD vypraví retro expres s Kyklopem

14.10.2016  5:00
Prototyp nejrychlejší české dieselové lokomotivy se vrátí na koleje a sveze po dlouhé době cestující. České dráhy se rozhodly nasadit stroj na speciální retro soupravu mezi Prahou a Ostravou.  celý článek

Když dítě trápí průjem, myslete hlavně na jeho hydrataci

12.10.2016  0:48
Průjmy trápí jednou za čas snad každého z nás, děti nevyjímaje. Mohou mít několik různých příčin, ale u dětí bychom měli vždycky zpozornět. Jsou totiž mnohem náchylnější k odvodnění organismu.   celý článek

Extrémní gastronomie: hadí krev či želé z ptačích slin otestuje žaludek

9.10.2016  0:00
Pokrmy, které jsou kvůli brutálnímu zacházení se zvířaty výzvou vaší morálce. Jídla, která mohou významně poškodit vaše zdraví. A delikatesy, které vezmou ztečí vaše chuťové buňky. V našem...  celý článek

Jak vyléčit fóbii z výšek: posnídat míchaná vejce 50 metrů nad zemí

7.10.2016  0:27
Mám strach z výšek a ráda dobře jím. Která z těch emocí vyhraje souboj, když přijmu výzvu a posnídám 50 metrů nad zemí? Nebude mi chutnat hrůzou, anebo zapomenu na to, že sedím na plošině a...  celý článek

Extrémní gastronomie: živé krevetky vás pošimrají v puse

2.10.2016  0:00
Thajskou kuchyni známe z cestovních průvodců jako překrásně barevnou, oplývající nevšedními pikantními chutěmi, svěží a čerstvou. Jenže v případě pochoutky goong ten je jídlo čerstvé až do...  celý článek

Každá čtvrtá potravina pochází z nemocného zvířete, tvrdí německá studie

29.9.2016  1:16
Zanícená vemena krav, polámané kosti nosnic a zničené klouby vepřů. Podle studie spotřebitelské organizace Foodwatch pochází každý čtvrtý zvířecí produkt v Německu z nemocného hospodářského...  celý článek

Využijte úrodu jablek, báječné moučníky upečete za pár korun

20.9.2016  0:00
Nastává období, kdy jsou jablka nejdostupnější a v kuchyni s nimi můžete zažít doslova orgie. Pusťte se do moučníků jednoduchých na přípravu, nebojte se ani francouzského koláče. Cpěte se...  celý článek

Extrémní gastronomie: shiokara se musí zapíjet silným alkoholem

18.9.2016  0:00
Země vycházejícího Slunce je bezpochyby též zemí tisíce chutí. Jen některé z nich se však řadí mezi „chinmi“, tedy „vzácné chutě“. Této cti se dostává jen vybraným regionálním specialitám,...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Český Killing Room zatím zabíjí jen nudou a rutinou

16.9.2016  0:00
Podžánr roguelike poslední dobou zažívá mohutný rozmach. Her, které jsou záměrně těžké a smrt je v nich definitivní a znamená nutnost začít znovu, se poslední dobou vyrojilo opravdu hodně.   celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3.9.2016  0:12
Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na cuketové recepty od bloggerek i...  celý článek

Krutá gastronomie: pokrm z nenarozených plodů má britsko-indický rukopis

28.8.2016  0:00
Stojí na samém ostří hrany mezi tím, co je kulturně-náboženským tabu a údajně dokonalým kulinářským zážitkem. Drtivá většina obyvatel Indie a Velké Británie by se konzumace kutti pi s odporem...  celý článek

Pracovníci z liberecké zoo dopadli gang pytláků želvích vajec

26.8.2016  0:00
Lidé ze Zoologické zahrady Liberec společně s indonéským námořnictvem dopadli organizovanou síť pytláků, kteří nezákonně sbírají a pašují želví vejce z ostrova Bangkaru poblíž ostrova Sumatry. V...  celý článek

Velikonoce

23.8.2016  10:20
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které podle křesťanské víry nastalo třetí den po jeho ukřižování. Historicky lze symboly Velikonoc...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

20.8.2016  0:56
Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s omezeným množstvím surovin, aby to netrvalo moc dlouho a nebylo náročné na množství hrnců a...  celý článek

Facebook a samopaly. Křehký svět dětí v africkém Kongu

20.8.2016  0:00
Kvůli dlouhotrvajícím ozbrojeným konfliktům se Demokratická republika Kongo rozvíjí velmi pomalu. Ale cestovat po hlavních trasách je víceméně bezpečné, a tak jsme se vydali navštívit místní...  celý článek

Orel ukradl z hnízda mládě jiného dravce. I u nich platí, život je boj

19.8.2016  0:19
Orel bělohlavý odnesl z hnízda mládě orlovce říčního, podařilo se zachytit webové kameře. Matka mláděte se za orlem vypravila, ale bez úspěchu. Podle ornitologů je normální, že se mládě jednoho...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13.8.2016  0:54
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a saturejce. O několik typických...  celý článek

Stát zlegalizuje domácí prodej masa z nutrií. Vyhoví tak chovatelům

12.8.2016  16:37
Chystaná novela veterinárního zákona má především uvolnit pravidla pro domácí zabíjačky. Vedle toho však návrh také stanovuje pravidla pro prodej nutrií a masa z nich takzvaně ze dvora. Nutrií...  celý článek

Extrémní gastronomie: tamilok je chutný mořský mlž, polyká se i živý

7.8.2016  0:00
Pokud vás na Filipínách pozvou, abyste ochutnali postrach starých námořníků, odložte romantické představy stranou. Servírovat se totiž nebude ani obří žralok, ani obludná krakatice z hlubin....  celý článek

Hráč dosáhl maximální úrovně v Pokémon Go, bez podvodů se to neobešlo

29.7.2016  15:08
Získání nejvyšší úrovně v mobilním hitu Pokémon Go posloužilo jako zdroj řady informací. Úspěch naznačil, že titul pravděpodobně počítá s navýšením maximálního levelu a že po dosažení...  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23.7.2016  0:18
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete...  celý článek

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16.7.2016  0:56
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi a kozím sýrem skvěle rozehřeje vaše chuťové pohádky na candáta s delikátním šalvějovým olejem a...  celý článek

Po pikniku mělo otravu přes sto lidí, vejce pocházela z domácího chovu

14.7.2016  13:12
Po jídle z Apetit Pikniku z konce června mělo střevní problémy přes sto lidí. Podle hygieny podle všeho nákaza pocházela ze stánku, jehož provozovatelka jídlo připravovala u sebe doma, kde nemá...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.