Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme z vajec

Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek

10.2.2018  0:00
Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si dobré jídlo užívají 365 dní v roce. Zeptali jsme se známých českých blogerek, co by uvařily... 

Koncept Xmotion ukazuje drsnější stránku Nissanu

1.2.2018  0:00
Automobilka Nissan zavzpomínala na úspěchy svých terénních automobilů a do Detroitu přivezla svérázný koncept, na kterém prezentuje nejen svůj budoucí směr v oblasti designu a technologií, ale i... 

Máslo jde teď víc do akcí a je levnější, u vajec se brzy čeká zdražení

29.1.2018  0:50
Větší výběr značek másla a častější akce s cenou pod 30 korun a výjimečně i pod dvacet korun za kostku. Tak vypadá vývoj po Novém roce u potraviny, která loni trhala rekordy v cenách i v... 

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26.1.2018  0:00
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst, prostřednictvím tučných a pramálo dietních dobrot si jej užívají lidé napříč Českou republikou. Letos... 

Vejce jsou v obchodech stále drahá. Producenti přitom šli s cenou dolů

23.1.2018  16:15
Po loňské aféře, kdy se ve vejcích objevila toxická látka, se jejich cena vyšplhala až k pěti korunám za kus. A zůstala stále. Podle producentů ale k tomu není důvod. Po vánočních svátcích totiž... 

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

19.1.2018  0:00
Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to někdy stává v našich restauracích, ale měla být na povrchu pevná a uvnitř... 

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu... 

Prodavači kvůli výhrám tajně rozbalovali čokoládová vejce, zlobí se zákazníci

8.1.2018  18:30
Zaměstnanci britského supermarketu podle zákazníků tajně rozbalovali čokoládová vejce a poté je vraceli do regálů. Hledali unikátní bílá vejce s voucherem až na dva tisíce liber, tedy téměř 58... 

Nejlepší veganský podnik je v Brně. Vyrábí koblihy bez vajec a mléka

4.1.2018  18:30
Veganskou cukrárnu otevřela Sandra Adlerová se svým přítelem Lukášem Krbílkem v Brně teprve loni v srpnu. Už na konci roku ale zvítězili v celorepublikové anketě o nejlepší veganský podnik,... 

Rúhání se obává protizápadních jestřábů, chce v Íránu klid, říká expert

4.1.2018  4:00
Íránská vláda nestojí o masové zavírání lidí a současné protesty v ulicích zatím potlačuje velmi mírumilovně, říká maďarský íránista Miklós Sárközy v rozhovoru pro iDNES.cz. Do pár dnů podle něj... 

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3.1.2018  0:00
Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací chybou přitom bývá vynechání ranního jídla. Takže pokud jste dosud odcházeli... 

PŘEHLED: Kolik stojí chleba nebo máslo v ČR a SR? Srovnali jsme to

2.1.2018  0:57
Pětadvacet let existují dva samostatné státy - Česká republika a Slovenská republika. Češi a Slováci se neustále přou, kdo na tehdejším rozchodu vydělal a kdo se dnes má lépe?  

Těším se na nové čtenáře, vzkazuje nejmenším autorka knížek pro děti

1.1.2018  11:23
Máma dvou dospělých synů Zuzana Onderová z Lokte na Sokolovsku, napsala pro děti i pro svá budoucí vnoučata dvě pohádkové knížky. Momentálně dokončuje třetí. 

PŘEHLED: Útraty dnes a před pěti lety. Víc platíme za jídlo i za psa

1.1.2018  10:52
Průměrný Čech zaplatil loni za potraviny přes 22 tisíc korun, o 2 389 korun více než před pěti lety. Jídlo včetně restaurací patří k položkám, za které si připlácíme nejvíc. Výdaje na zdraví... 

Jednohubky z královny zeleniny - cibulové kroužky v pivním těstíčku

30.12.2017  0:00
„Člověku se snáz vaří bez ohně než bez cibule, praví jedno staré přísloví. Ať už hraje tato zelenina hlavní, nebo vedlejší roli, žádný pořádný recept se bez ní neobejde,“ konstatuje foodblogerka... 

Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi

22.12.2017  0:00
S bramborovým salátem je to jako s gulášem nebo vanilkovými rohlíčky. V každé rodině jsou jiné chutě a dodržují se jiné zvyklosti a složení salátu. Ale pokud chcete něco zaručeného, začněte... 

VIDEO: Jak zvládnout nástrahy pečení vánočky

21.12.2017  0:00
Chcete se letos konečně pochlapit a pustit se vlastnoručně do vánočky? Není to zase tak obtížné, abyste si na Vánoce nemohli dopřát poctivou domácí, s radami zkušených a návodnými videi to... 

Tesco na Smíchově se smrsklo na polovinu. Ve zbytku bude móda

20.12.2017  12:20
Jedno z největších a nejziskovějších obchodních center v Česku prochází velkými změnami. Obchodní řetězec Tesco, který jej spoluvlastnil a zabíral ve dvou patrech zhruba 13 tisíc metrů... 

Vánoční cukroví pro každého: bez lepku, cukru i z živých raw surovin

19.12.2017  11:32
Klasika musí být, bez vanilkových rohlíčků či lineckého by nebyly Vánoce. Vždyť i varianty pro bezlepkáře jsou vynikající. Řešení se najde i pro ty, co nechtějí cukroví s cukrem, hledají... 

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská... 

Extrémní gastronomie: pivo ze sloního trusu je jako tekuté štěstí

17.12.2017  0:00
Hořkost prvního doušku vystřídá vlna příjemně sladké chuti, která setrvá ve vašich ústech po celou dobu popíjení. Chutná to dobře, opravdu. Jen se musíte smířit s tím, že je japonské pivo Un,... 

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

12.12.2017  0:00
Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být sladké i slané, jejich ochucení se meze nekladou, takže si každý přijde chuťově na své a na... 

Jedno vejce stojí pětikorunu. Během roku cena vyskočila o 58 procent

11.12.2017  11:38
Největší obětí listopadového zvyšování cen byla vejce. Kvůli tomu, že jich byl v Evropě nedostatek, zdražila o desítky procent. Naplnily se tak předpovědi odborníků, kteří s velkým předstihem... 

Stát začal sledovat nejnižší ceny potravin. Za průzkumy dá statisíce

11.12.2017  1:00
Ceny potravin v obchodech jsou pod drobnohledem státních úřadů. Nejprve se ministerstvo financí pustilo do pátrání po tom, jak je drahé máslo, nyní průzkumníci zkoumají pro ministerstvo... 

Místo aspirinu bohatá snídaně. Uber Eats rozváží „vyproštovací menu“

9.12.2017  18:00
Banán na bolest hlavy a špenát na nevolnost. Vyprošťovací snídaňové menu, které nově rozváží společnost Uber Eats, má „vyléčit“ každého, kdo se potýká s ranní kocovinou. Ingredience jsou proto... 

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se... 

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a... 

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27.11.2017  0:00
Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny nevrháte do vroucí vody, ale do vody o teplotě o 20 až 30 stupňů nižší. Poznáte ji tak, že k vodní... 

V novém Bistru na špejli vaří veganům účelně a jednoduše bohyně kuchyně

26.11.2017  10:42
Najíst se nemusí znamenat jenom zaplnit žaludek. Může při tom být i snaha nezatížit přírodu, nezdecimovat peněženku a ušetřit čas. Těmito zásadami se snaží řídit žena, která v Jihlavě na... 

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25.11.2017  0:00
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem, vždycky s nimi budete mít úspěch.... 

Co se skrývá pod skořápkou? Posvítili jsme si na vejce

24.11.2017  0:00
Vejce jsou v dnešní době potravinou sportovců číslo jedna. Jenže ještě nedávno byla kvůli údajnému nepříznivému vlivu na naše zdraví až na samotném okraji jídelníčků většiny z nás. Zjistěte,... 

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

18.11.2017  0:00
Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli zříkat. Už proto, že lezavé listopadové počasí moc útěchy nepřináší, a tak je... 

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14.11.2017  0:00
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda zapečených jídel. Když ke stolu pozvete i... 

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

11.11.2017  0:00
Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic našeho národního gastronomického pokladu. Jejich společným jmenovatelem je... 

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

10.11.2017  0:00
Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky, koupíte kostku čerstvého másla, protože mražené už tak nevoní, tak si můžete... 

Výrazně zdražilo kiwi i rajčata. Podívejte se, jak rostou ceny potravin

9.11.2017  15:00
Pokud jste milovníky exotického ovoce kiwi, vězte, že jej nyní kupujete o 70 procent dráž než loni. Kiwi v říjnu zdražilo nejvíc ze všech potravin. V závěsu za ním jsou rajčata, máslo a vejce.... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.