Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme z vajec

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

19.1.2018  0:00
Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to někdy stává v našich restauracích, ale měla být na povrchu pevná a uvnitř...  celý článek

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu...  celý článek

Prodavači kvůli výhrám tajně rozbalovali čokoládová vejce, zlobí se zákazníci

8.1.2018  18:30
Zaměstnanci britského supermarketu podle zákazníků tajně rozbalovali čokoládová vejce a poté je vraceli do regálů. Hledali unikátní bílá vejce s voucherem až na dva tisíce liber, tedy téměř 58...  celý článek

Nejlepší veganský podnik je v Brně. Vyrábí koblihy bez vajec a mléka

4.1.2018  18:30
Veganskou cukrárnu otevřela Sandra Adlerová se svým přítelem Lukášem Krbílkem v Brně teprve loni v srpnu. Už na konci roku ale zvítězili v celorepublikové anketě o nejlepší veganský podnik,...  celý článek

Rúhání se obává protizápadních jestřábů, chce v Íránu klid, říká expert

4.1.2018  4:00
Íránská vláda nestojí o masové zavírání lidí a současné protesty v ulicích zatím potlačuje velmi mírumilovně, říká maďarský íránista Miklós Sárközy v rozhovoru pro iDNES.cz. Do pár dnů podle něj...  celý článek

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3.1.2018  0:00
Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací chybou přitom bývá vynechání ranního jídla. Takže pokud jste dosud odcházeli...  celý článek

PŘEHLED: Kolik stojí chleba nebo máslo v ČR a SR? Srovnali jsme to

2.1.2018  0:57
Pětadvacet let existují dva samostatné státy - Česká republika a Slovenská republika. Češi a Slováci se neustále přou, kdo na tehdejším rozchodu vydělal a kdo se dnes má lépe?   celý článek

PŘEHLED: Útraty dnes a před pěti lety. Víc platíme za jídlo i za psa

1.1.2018  10:52
Průměrný Čech zaplatil loni za potraviny přes 22 tisíc korun, o 2 389 korun více než před pěti lety. Jídlo včetně restaurací patří k položkám, za které si připlácíme nejvíc. Výdaje na zdraví...  celý článek

Jednohubky z královny zeleniny - cibulové kroužky v pivním těstíčku

30.12.2017  0:00
„Člověku se snáz vaří bez ohně než bez cibule, praví jedno staré přísloví. Ať už hraje tato zelenina hlavní, nebo vedlejší roli, žádný pořádný recept se bez ní neobejde,“ konstatuje foodblogerka...  celý článek

Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi

22.12.2017  0:00
S bramborovým salátem je to jako s gulášem nebo vanilkovými rohlíčky. V každé rodině jsou jiné chutě a dodržují se jiné zvyklosti a složení salátu. Ale pokud chcete něco zaručeného, začněte...  celý článek

VIDEO: Jak zvládnout nástrahy pečení vánočky

21.12.2017  0:00
Chcete se letos konečně pochlapit a pustit se vlastnoručně do vánočky? Není to zase tak obtížné, abyste si na Vánoce nemohli dopřát poctivou domácí, s radami zkušených a návodnými videi to...  celý článek

Tesco na Smíchově se smrsklo na polovinu. Ve zbytku bude móda

20.12.2017  12:20
Jedno z největších a nejziskovějších obchodních center v Česku prochází velkými změnami. Obchodní řetězec Tesco, který jej spoluvlastnil a zabíral ve dvou patrech zhruba 13 tisíc metrů...  celý článek

Vánoční cukroví pro každého: bez lepku, cukru i z živých raw surovin

19.12.2017  11:32
Klasika musí být, bez vanilkových rohlíčků či lineckého by nebyly Vánoce. Vždyť i varianty pro bezlepkáře jsou vynikající. Řešení se najde i pro ty, co nechtějí cukroví s cukrem, hledají...  celý článek

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská...  celý článek

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

12.12.2017  0:00
Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být sladké i slané, jejich ochucení se meze nekladou, takže si každý přijde chuťově na své a na...  celý článek

Jedno vejce stojí pětikorunu. Během roku cena vyskočila o 58 procent

11.12.2017  11:38
Největší obětí listopadového zvyšování cen byla vejce. Kvůli tomu, že jich byl v Evropě nedostatek, zdražila o desítky procent. Naplnily se tak předpovědi odborníků, kteří s velkým předstihem...  celý článek

Stát začal sledovat nejnižší ceny potravin. Za průzkumy dá statisíce

11.12.2017  1:00
Ceny potravin v obchodech jsou pod drobnohledem státních úřadů. Nejprve se ministerstvo financí pustilo do pátrání po tom, jak je drahé máslo, nyní průzkumníci zkoumají pro ministerstvo...  celý článek

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se...  celý článek

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a...  celý článek

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27.11.2017  0:00
Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny nevrháte do vroucí vody, ale do vody o teplotě o 20 až 30 stupňů nižší. Poznáte ji tak, že k vodní...  celý článek

V novém Bistru na špejli vaří veganům účelně a jednoduše bohyně kuchyně

26.11.2017  10:42
Najíst se nemusí znamenat jenom zaplnit žaludek. Může při tom být i snaha nezatížit přírodu, nezdecimovat peněženku a ušetřit čas. Těmito zásadami se snaží řídit žena, která v Jihlavě na...  celý článek

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25.11.2017  0:00
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem, vždycky s nimi budete mít úspěch....  celý článek

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

18.11.2017  0:00
Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli zříkat. Už proto, že lezavé listopadové počasí moc útěchy nepřináší, a tak je...  celý článek

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14.11.2017  0:00
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale nejlepší je jako hlavní hvězda zapečených jídel. Když ke stolu pozvete i...  celý článek

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

11.11.2017  0:00
Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic našeho národního gastronomického pokladu. Jejich společným jmenovatelem je...  celý článek

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

10.11.2017  0:00
Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky, koupíte kostku čerstvého másla, protože mražené už tak nevoní, tak si můžete...  celý článek

Výrazně zdražilo kiwi i rajčata. Podívejte se, jak rostou ceny potravin

9.11.2017  15:00
Pokud jste milovníky exotického ovoce kiwi, vězte, že jej nyní kupujete o 70 procent dráž než loni. Kiwi v říjnu zdražilo nejvíc ze všech potravin. V závěsu za ním jsou rajčata, máslo a vejce....  celý článek

Ceny rostly nejrychleji za pět let. Může za to drahé jídlo

9.11.2017  9:18, aktualizováno  12:03
Spotřebitelské ceny v říjnu meziročně vzrostly o 2,9 procenta, což je o 0,2 procentního bodu více než v září. Je to nejvyšší meziroční inflace od října 2012, informoval ve čtvrtek Český...  celý článek

Pavouci, myši, čarodějnice. Halloweenská party nejen pro děti

28.10.2017  0:00
Blíží se konec října a s ním také období oblíbených halloweenských večírků, jež milují zejména děti, které tolik baví se bát. Až budete takovou party pořádat pro své potomky a jejich kamarády,...  celý článek

Česká vejce mohou opět do Ruska. Ptačí chřipka se však může vrátit

26.10.2017  17:05
Čeští producenti drůbeže a násadových vajec mohou obnovit vývoz do Ruské federace. Ta v tomto týdnu zrušila zákaz dovozu, který od února zavedla kvůli výskytu ptačí chřipky v Česku. Veterináři...  celý článek

Plzeňská zoo se chlubí mimořádným přírůstkem, odchovala mamby černé

26.10.2017  8:41
Plzeňská zoologická zahrada se pochlubila mimořádným přírůstkem. Před měsícem se tu vylíhla dvě mláďata mamby černé. „Nevím o tom, že by se to v jiné české zoologické zahradě podařilo,“ řekl...  celý článek

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

24.10.2017  0:08
Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té severské toho víme mnohem méně. S největší pravděpodobností se zasekneme na...  celý článek

Hitparáda cenových extrémů potravin: nejvíc podražilo kiwi a máslo

14.10.2017  16:12
Co mají společného melouny, pomeranče a kiwi? Kromě exotiky je to i vysoká cena, kterou si za ně zákazníci připlácejí v obchodech. Kilo kiwi zdražilo na sto dvanáct korun a jasně vévodí žebříčku...  celý článek

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14.10.2017  0:00
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy...  celý článek

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10.10.2017  0:00
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám nabídnou neotřelou delikátní chuť, jsou...  celý článek

Potraviny ženou inflaci vzhůru. Máslo v září zdražilo o 55 procent

9.10.2017  11:01
Hladina cen v českých obchodech v září oproti loňsku stoupla o 2,7 procenta. Za potraviny si však připlácíme téměř šest procent. Řádově desítky procent si obchodníci přisadili k cenám másla,...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.