Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme: brambory pečené v soli

aktualizováno 
Jednoduchá delikatesa se zemitou chutí.

Brambory pečené v soli | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: cca 45 minut

Chcete víc?

Další recepty na dobroty z brambor najdete tady.

Slaný koláč plněný bramborami a cibulí

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg menších brambor
  • olej na vymazání pekáče
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 0,75 kg hrubé mořské soli
  • 30 g hladké mouky
  • 100 ml vody
  • zakysaná smetana k podávání

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 230°C. Brambory opláchneme a necháme okapat.

2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Snítku rozmarýnu rozdělíme na jednotlivé jehličky a lehce je posekáme.

3. Pekáč potřebné velikosti vymažeme olejem a rovnoměrně na něj rozprostřeme česnek a rozmarýn. Na ně potom vyskládáme brambory.

4. Do mísy nasypeme hrubou mořskou sůl a mouku a zalijeme vodou. Důkladně rozmícháme, až vznikne těstíčko, kterým zalijeme brambory.

5. Pečeme asi 25 minut nebo dokud nejsou brambory měkké. Podáváme se zakysanou smetanou, máslem nebo jako přílohu.

Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.

Autoři:


Témata: Brambory, česnek, Máslo


Nejčtenější

Ze všech týdnů módy bývá ten londýnský nejradikálnější a nejkřiklavější. Letos...
Punk, protesty, fetiše a luxusní móda. V Londýně skončil fashion week

Ze všech týdnů módy bývá ten londýnský nejradikálnější a nejkřiklavější. Letos na něm nové kolekce ukazovali legendární designéři po boku těch začínajících, na...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nedomazlené děti mohou mít psychické potíže celý život

Schopnost navázat vztah se lidé učí od samého narození. Ukazuje se, že citová vazba k jedné osobě je pro další vývoj člověka zcela zásadní. Pokud je oslabena,...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

(Ilustrační foto)
Chuť na sladké může ukazovat na poruchu spánku i štítné žlázy

Neodbytná touha po cukru nemá jediné správné vysvětlení. Může signalizovat špatné stravování, spánkovou poruchu, přemnožené kvasinky, ale třeba i deprese nebo...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Další z rubriky

Srbský ajvar
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé...  celý článek

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Vanilkový pudink s mascarpone a ovocem
Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč

I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi prsty a zase je tady škola. Možná se po všech těch...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Když makup a stíny používá chlap - úchylnost, nebo umění?
Když makup a stíny používá chlap - úchylnost, nebo umění?

V poslední době víc než beauty vlogerky a blogerky jedou jejich pánské verze. Moc testosteronu z toho sice nekouká, ale ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.