Doporučujeme

Variace na Reuben sendvič

Variace na Reuben sendvič | foto: Apetit

Variace na Reuben sendvič

  • 2
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní polévka, které se říká tarator. O parfemaci se v ní stará také čerstvý kopr.


NA 2 PORCE

Příprava: 5 minut + 4 minuty zapékání

* 4 plátky celozrnného toustového chleba
* máslo na pomazání chleba
* 1 středně velká kyselá okurka
* 3 lžíce majonézy
* 1 lžíce kečupu
* 4 plátky kvalitní šunky (například od kosti)
* 4 plátky sýra ementálského typu
* 4 lžíce kysaného zelí

1. Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.

2. Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.

Reuben sendvič je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Zapečené sendvičeZapečené sendviče
            Pan bagnatPan bagnat
            Pikantní ciabattaPikantní ciabatta

           


  • Vybrali jsme pro Vás