Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Variace na Reuben sendvič

  8:57aktualizováno  8:57
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní polévka, které se říká tarator. O parfemaci se v ní stará také čerstvý kopr.
Variace na Reuben sendvič

Variace na Reuben sendvič | foto: Apetit


NA 2 PORCE

Příprava: 5 minut + 4 minuty zapékání

* 4 plátky celozrnného toustového chleba
* máslo na pomazání chleba
* 1 středně velká kyselá okurka
* 3 lžíce majonézy
* 1 lžíce kečupu
* 4 plátky kvalitní šunky (například od kosti)
* 4 plátky sýra ementálského typu
* 4 lžíce kysaného zelí

1. Všechny krajíce chleba potřete máslem. Okurku nakrájejte nadrobno a smíchejte s majonézou a kečupem.

2. Do sendvičovače položte dva krajíce chleba namazanou stranou dolů. Na každý z nich postupně navršte plátek šunky a sýra, lžíci připraveného majonézovo-okurkového dresinku, 2 lžíce zelí, další lžíci dresinku a zbývající šunku a sýr. Přiklopte zbylými dvěma krajíci (tentokrát namazanou stranou nahoru), uzavřete sendvičovač a zapečte.

Reuben sendvič je původně židovská pochoutka. V USA je často k dostání tam, kde se čepuje pivo: tvoří s ním totiž ideální pár (dětem to pochopitelně zatím neprozrazujte). Podle originálního receptu je součástí Reuben sendviče uzené hovězí maso, ale šunka ho plnohodnotně nahradí.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Zapečené sendvičeZapečené sendviče
            Pan bagnatPan bagnat
            Pikantní ciabattaPikantní ciabatta

           

Autoři:




Nejčtenější

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

Vínová rtěnka na přehlídce Marca De Vincenza.
Tmavá rtěnka je i pro vás. Zkuste extra lesk i sametově matný vzhled

Rtěnky v tmavých odstínech byly ještě nedávno na přehlídkách i v obchodech spíš výjimka, natož abychom je běžně potkávali na ulici. Během pár let se z nich...  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další z rubriky

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.