Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 50 kusů
* 200 g hladké mouky
* 125 g tuku
* 80 g husté zakysané smetany
* 2 sáčky vanilkového cukru
* moučkový cukr na obalení
1. Z prosáté mouky, změklého tuku a zakysané smetany vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 1 -2 hodiny v chladnu odležet.
2. Těsto potom rozválíme na obdélník vysoký asi 4 mm a posypeme ho vanilkovým cukrem, který pomocí válečku vmáčkneme do těsta.
3. Plát rozkrájíme rádýlkem na úzké proužky dlouhé asi 5 cm.
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
5. Když tyčinky nabudou, vyndáme je a obalíme v moučkovém cukru.
TIP: Jednoduché a výborné tyčinky, které jsou výborné ke kávě, ale i k vínu.