Veganské išlské dortíčky
Ingredience:
- 210 g hladké špaldové mouky
- 70 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 140 g rostlinného tuku
- 40 g mletých ořechů nebo mandlí
- 3 lžíce kakaa
- nakyslejší marmeláda (rybíz, višně, kdoule aj.)
- čokoláda na vaření
- vlašské ořechy nebo mandle na ozdobu
Pracovní postup:
- Všechny suché ingredience a nakrájený rostlinný tuk rukama nebo v robotu spojíme v kompaktní těsto. Zabalíme do potravinové fólie a odložíme na několik hodin do chladničky.
- Na pomoučené pracovní desce těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 8 až 10 minut.
- Necháme vychladnout a spojujeme marmeládou. Nakonec dortíčky namáčíme v čokoládě, kterou jsme rozehřáli v horké vodní lázni. Pro větší lesk do ní můžeme dát trochu rostlinného tuku. Zdobíme polovinami ořechů nebo mandlemi.
Vyzkoušejte také |