Švestkovo mandlové kuličky
Ingredience:
- 100 g mandlových plátků
- 100 g oloupaných mandlí
- 70 g kokosového oleje
- 100 g sušených švestek
- 200 g celozrnných (vegan) sušenek
- 300 ml kokosového mléka
- 80 g datlového sirupu
- 30 g vanilkového pudinkového prášku
Pracovní postup:
- Mandlové plátky vysypeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pražíme nasucho při 160 °C dorůžova.
- Oloupané mandle nasekáme a opražíme na pánvi s kokosovým olejem. Přidáme nakrájené sušené švestky a nastrouhané sušenky. Kokosové mléko přivedeme k varu a prohříváme asi 4 minuty, rozmícháme s datlovým sirupem a vanilkovým pudinkovým práškem do vychladnutí. Přidáme oříškovou směs, smícháme a uložíme do lednice alespoň na 3 hodiny odpočinout.
- Ze směsi tvarujeme vlhkýma rukama kuličky, které obalujeme v opražených mandlích. Vyskládáme na talířek, necháme 30 minut odležet v lednici a můžeme ihned podávat.