Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

  5:44aktualizováno  5:44
Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční zamilované menu, které vás slavnostně naladí. Pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kdo se neobejdou bez sladkého. Nezapomeňte na dekorace se srdíčky a vychlazenou lahvinku růžového vína.

K Valentýnu patří i večeře při svíčkách. Blýskněte se speciálním zamilovaným menu. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Valentýnská smetanová polévka

Valentýnská smetanová polévka

  • 1 litr silného hovězího vývaru
  • jíška
  • 0,25 l smetany
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • strouhaná mrkev

1. Hovězí vývar přivedeme k varu, jemně zahustíme jíškou a přidáme smetanu.
2. Polévku nalijeme do talíře a část si dáme stranou a smícháme s jemně nastrouhanou mrkví. Vzniklou směsí pak "namalujeme" do polévky srdíčko.

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

  • 800 g kuřecích prsou
  • 200 g lilku
  • 200 g papriky
  • 100 g červené cibule
  • 200 g cukety
  • 500 g brambor
  • mořská sůl
  • bazalka
  • máslo
  • olej

1. Kuřecí prsa rozkrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, opepříme a zprudka
opečeme na pánvi.
2. Zeleninu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi na oleji. Poté osolíme, přidáme bazalku a zjemníme máslem.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom z nich tvořítkem vykrojíme srdíčka a opékáme na trošce oleje. Osolíme.

Venušino pohlazení

Venušino pohlazení

  • 300 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 dcl mléko
  • prášek do pečiva
  • jahodová marmeláda
  • fondán (lze koupit)
  • jahodový toping

1. Citronovou kůru, cukr, jedno vejce, mléko a olej smícháme, vytvoříme těsto, které vylijeme na plech a pečeme zhruba 38 minut na teplotu 168 stupňů. Poté necháme vychladnout.
2. Po vychladnutí vykrojíme tvořítkem tvary srdíčka. Na vrch pokládáme bílý fondán, který rovněž vykrojíme do tvaru srdce. Na závěr pomažeme strany jahodovou marmeládou.
3. Před podáváním ozdobíme talíř jahodovým topingem, na něj položíme desert a servírujeme.

Valentýnské menu pro vás připravil šéfkuchař David Hendrych. Pokud se vám nechce vařit, zajděte si dnes večer na zamilovanou večeři do Restaurace a hotelu U Schnellů v Praze, kde vaří.

Autor:






Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Iva Frühlingová (11. října 2017)
Iva Frühlingová: Každá máma si občas potřebuje odpočinout od dětí

Bývalá modelka a zpěvačka Iva Frühlingová (35) se ukázala po delší době ve společnosti. Rozpovídala se o mateřství na plný úvazek, nové knize a nápadech na...  celý článek

Jane Fondová (Cannes, 17. května 2015)
Představuji si, jak umřu. Smrti se nebojím, říká Jane Fondová

Americká herečka Jane Fondová (79) na svůj věk vypadá neuvěřitelně skvěle a vitálně. Filmová legenda však přiznala, že přemýšlí o smrti. A dodala, že se jí...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Další z rubriky

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky
Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky

Nanést na pleť make-up tak, aby dokonale seděl? Pořádná alchymie. Beauty blogerky i obyčejné smrtelnice proto sahají k m... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.