Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

  5:44aktualizováno  5:44
Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční zamilované menu, které vás slavnostně naladí. Pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kdo se neobejdou bez sladkého. Nezapomeňte na dekorace se srdíčky a vychlazenou lahvinku růžového vína.

K Valentýnu patří i večeře při svíčkách. Blýskněte se speciálním zamilovaným menu. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Valentýnská smetanová polévka

Valentýnská smetanová polévka

  • 1 litr silného hovězího vývaru
  • jíška
  • 0,25 l smetany
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • strouhaná mrkev

1. Hovězí vývar přivedeme k varu, jemně zahustíme jíškou a přidáme smetanu.
2. Polévku nalijeme do talíře a část si dáme stranou a smícháme s jemně nastrouhanou mrkví. Vzniklou směsí pak "namalujeme" do polévky srdíčko.

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

Amorova prsa s restovanou zeleninou a bramborovými srdíčky

  • 800 g kuřecích prsou
  • 200 g lilku
  • 200 g papriky
  • 100 g červené cibule
  • 200 g cukety
  • 500 g brambor
  • mořská sůl
  • bazalka
  • máslo
  • olej

1. Kuřecí prsa rozkrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, opepříme a zprudka
opečeme na pánvi.
2. Zeleninu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi na oleji. Poté osolíme, přidáme bazalku a zjemníme máslem.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom z nich tvořítkem vykrojíme srdíčka a opékáme na trošce oleje. Osolíme.

Venušino pohlazení

Venušino pohlazení

  • 300 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 dcl mléko
  • prášek do pečiva
  • jahodová marmeláda
  • fondán (lze koupit)
  • jahodový toping

1. Citronovou kůru, cukr, jedno vejce, mléko a olej smícháme, vytvoříme těsto, které vylijeme na plech a pečeme zhruba 38 minut na teplotu 168 stupňů. Poté necháme vychladnout.
2. Po vychladnutí vykrojíme tvořítkem tvary srdíčka. Na vrch pokládáme bílý fondán, který rovněž vykrojíme do tvaru srdce. Na závěr pomažeme strany jahodovou marmeládou.
3. Před podáváním ozdobíme talíř jahodovým topingem, na něj položíme desert a servírujeme.

Valentýnské menu pro vás připravil šéfkuchař David Hendrych. Pokud se vám nechce vařit, zajděte si dnes večer na zamilovanou večeři do Restaurace a hotelu U Schnellů v Praze, kde vaří.

Autor:



Nejčtenější

Helena Třeštíková: Jiří přišel o nohu, Marcela zápasí se zdravím i synem

Marcela a Jiří Haverlandovi v dokumentárním cyklu Heleny Třeštíkové Manželské...

Marcela a Jiří, kteří před více než třemi desítkami let souhlasili s natáčením časosběrného dokumentu o jejich životě,...

Manželské etudy: Vladimírova zpověď mě překvapila, říká Třeštíková

Dokument o Zuzaně a Vladimírovi Gdovínových z cyklu Heleny Třeštíkové Manželské...

Vladimír Gdovín je duší umělec, bonviván. S manželkou Zuzanou se brali v 80. letech a od té doby je sleduje kamera...



Manželské etudy: Standovi přeji šťastné slepice, říká Třeštíková

Zuzana a Stanislav Čeřovští v cyklu Heleny Třeštíkové Manželské etudy

Jednou z šesti dvojic, která v 80. letech svolila k natáčení časosběrného příběhu o svém životě, jsou Zuzana a její...

Zpověď Vondráčkové: Chtěla jsem tři děti, ale nebylo mi shůry dáno

Zpěvačka Helena Vondráčková

Helena Vondráčková oslaví své jubileum koncertem v O2 Aréně. Dnes už si nehýčká sny a je spokojená, jak věci v životě...

Úžasná proměna: z nenápadné studentky se stala královna plesu

Maturitní ples je obvykle druhou největší událostí v roce i pro Alžbětu

Maturitní ples je největší společenskou akcí za celou střední školu. Proto není radno podceňovat líčení, účes ani výběr...

Další z rubriky

Speciální příloha: nejlepší vánoční cukroví

Maminčiny vanilkové rohlíčky

Klasické, nepečené, zdravé, dietní i od našich zahraničních sousedů - na jednom místě najdete desítky receptů na...

Isidor, perník i bábovka. Opilé sváteční dezerty, které budete milovat

Slavnostní bábovka

Jestli nemáte ani po vánočních svátcích dost sladkého, vyzkoušejte jeden z těchto skvělých voňavých svátečních...

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

Kostky z opečeného lososa

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na...

Čtyři velká ALE, proč domácí pleťová maska není taková výhra

Čtyři velká ALE, proč domácí pleťová maska není taková výhra

Arome.cz Avokádo, banán, ovesné vločky, nebo vajíčko nebo želatina. Ingredience z kuchyně přeneste do koupelny a nechte přírodu, ...

Najdete na iDNES.cz