Vejce osolíme, dobře rozšleháme s vodou a po částech postupně lijeme do pánve s rozehřátým olejem. Každou omeletu upečeme po jedné straně dozlatova. Povrch omelety má zůstat vláčný, jen mírně propečený. Než začnou vejce houstnout, můžeme je v pánvi lehce vidličkou promíchat, potom je už pečeme bez míchání.
Hotovou omeletu v polovině přeložíme a přemístíme na nahřátý talíř. Chceme-li, aby se omeleta pěkně leskla, potřeme ji peroutkou namočenou v rozehřátém másle.
(100 a 1 pokrmů z vajec)
Vaječné omelety
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...