Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

  2:35aktualizováno  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a čtenářkami sestavili Podzimní kuchařku, nad kterou se vám budou sliny sbíhat.
Podzimní plískani svádí spíš než k procházkám k experimentům v kuchyni. Zkuste si uvařit něco podle podzimní čtenářské kuchařky. (Ilustrační snímek)

Podzimní plískani svádí spíš než k procházkám k experimentům v kuchyni. Zkuste si uvařit něco podle podzimní čtenářské kuchařky. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Máte oblíbený rodinný recept?

Podělte se o něj s ostatními čtenáři.

Po celý rok, doslova 24 hodin denně, můžete vkládat svoje recepty do čtenářské sekce rubriky RECEPTY OnaDnes.cz. Formulář najdete ZDE.

Do soutěže o nejzajímavější recept z podzimních surovin jste během srpna a září poslali desítky lákavých tipů od domácích koláčů přes vydatné polévky až po zvěřinové speciality. Ve spolupráci s tištěným magazínem ONA DNES jsme z nich vybrali 20 nejzajímavějších.

Deset z nich můžete v pondělí najít na stránkách pondělní dámské přílohy MF DNES, kompletní sestavu vám nabízíme zde v tomto článku. Přesný soupis ingrediencí a postup přípravy každého receptu získáte jednoduše po kliknutí na jeho název.

Autoři dvaceti vybraných receptů Podzimní kuchařky OnaDnes.cz od nás získají dárkový balíček, který využijí nejen při vaření.

Předkrmy:

Lahodná domácí paštika

Rychlý jelení salát

Sýrová roláda

Polévky:

Tuřínová krémová polévka s restovanými houbami

Himálajská čočková polévka s meruňkami a houbami

Kukuřičný krém

Hlavní jídla:

Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky

Marinovaná králičí stehna na zelí

Pikantní kančí maso po myslivecku

Srnčí hřbet s hruškami

Divočák italského myslivce

Kančí ragú paní nadlesní

Vestfálská roláda s podzimním ovocem

Prase na kole

Moučníky:

Dýňové muffiny

Jablkový koláč se skořicí, medem a vlašskými ořechy

Pomerančový koláč

Bramborové švestkové knedlíky

Malinové muffins z toastového chleba

Pivní štrúdl

Omluva: Při vyhlášení souteže jsme slíbili uveřejnění vítězných receptů v Podzimní kuchařce, která měla být součástí pondělního magazínu ONA DNES. Z technických důvodů ale redakce od vydání samostatné kuchařky ustoupila, deset vybraných receptů najdete přímo na stránkách pondělní dámské přílohy MF DNES. 

Autor:






Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Přírodní oleje jsou báječným kosmetickým pomocníkem. Pokud víme, jak nám mohou...
Jak se vyznat v pleťových olejích? Kokosový na tělo, měsíčkový na tvář

Oleje patří do kosmetické výbavy stejně neodmyslitelně jako třeba pleťové krémy, sprchové gely nebo líčidla. Nejen, že skvěle pomáhají například s odličováním,...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Další z rubriky

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky
Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky

Nanést na pleť make-up tak, aby dokonale seděl? Pořádná alchymie. Beauty blogerky i obyčejné smrtelnice proto sahají k m... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.