Diskuze

Učíme se připravit správný biftek v pěti snadných krocích

Každý, kdo má rád maso, ocení dobře připravený steak. Vegetariáni ať odpustí, ale chuť steaku je napříč světem považována za jednu z nejdokonalejších.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

vymrzovac

10. 11. 2008 8:01
konečně jste napsali pravdu......

..."plátek" má bejt tlustej asspoň 4cm:-P.....zkuste to koupit u nás v krámě:-/

0 0
možnosti

bejby

9. 11. 2008 11:12
steak jedině

na sádle ... a ty čuňačiny z čr nekupujem, vozíme si maso od řezníka z CH. nechce se někdo přidat? telecí játra, telecí kotlety, klobásy všeho druhu ... pojďme udělat takový malý kooperativ :-), ať se to vyplatí

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

9. 11. 2008 9:35
dočetla jsem to k tomu oleji

a odcházím zvracet do houští

0 0
možnosti
HD

opportunity

9. 11. 2008 20:44
Re: dočetla jsem to k tomu oleji

R^

0 0
možnosti
VV

vladino

9. 11. 2008 3:57
Moravskej točenej salám

... jsem si jednou v Bille koupil moravskej točenej salám (mám rád točeňák na kolečka opečený spolu s cibulí). Ale ten moravskej točeňák, to bylo něco! Po zahřátí "maso" nabylo asi o 200%, takže byl najednou problém s velikostí pánve... nakonec to pro jistotu skončilo v koši.

Takže BACHA!!! V BILLE NENAKUPOVAT - OD TÝ DOBY JSEM TAM NEBYL, JE TO UŽ ASI ROK...

0 0
možnosti
VV

vladino

9. 11. 2008 3:35
Biftek na olivovém oleji?

Biftek na olivovém oleji? NIKDY? Olivový olej je hnusný sám o sobě, biftek by se ním zničil.

0 0
možnosti
VK

vtech

9. 11. 2008 15:25
Re: Biftek na olivovém oleji?

Zjevne vec vkusu. Ja jiny nepouzivam. Ty prumyslovy maziva (sojovy, repkovy, sadlo) nesnasim.

0 0
možnosti

jana

9. 11. 2008 0:04
přečtěte si návod

Je to zajímavá diskuze a podnětná, ale kde řada z vás vyčetla, že se má steak  dopékat. Prostě je v čase přípravy uvedená ta část, kdy se hotové maso uloží do tepla, aby nevychladlo, než se servíruje.;-D

0 0
možnosti

ZEWEL

8. 11. 2008 21:14
Nejedlé

Tak trochu autor (ka) opomenula, že maso na jakékoli steaky má být naložené a to mnohdy až na naše poměry eklhaftní, pak teprve to má ty správné grády. Polpšete se samozvaní gurmáni. (Gurmeti tyhle zkazky ani nečtou)

0 0
možnosti
ZF

Praotec

9. 11. 2008 14:09
Re: Nejedlé

Clanek je humus blbky nevzdelane.Steak a tyto popsane blbiny nemaji nic spolecneho z pripravou a grillovanim masa a jinak se ani nepripravuje.Kdo ovladate anglictinu najdete si recepty z TEXASU treba(nemusi) a delejte dobre maso i kdyz v CZ neexistuje hovezi co by bylo prihodne.Dobrou chut;-)

0 0
možnosti

ja

8. 11. 2008 21:11
Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..

- Steak sa ma GRILOVAT

- Steak nema byt pred pripravou v chlade! Steak ma mat pred pripravou izbovu (pokojovu) teplotu

- Steak sa nema robit na olivovom oleji

- Steak je beztak najlepsi, ak sa predtym den namarinuje v marinade : jedna bobula borievky - roztlacit medzi lyzickami, trocha brandy, olej a pripadne rozmarin, alebo nieco, co vam chuti.. ;-) A pepr?! Ked tak troska bieleho, cerstvo zomliet a dat do marinady.

- Ak pouzivate marinadu, tak na gril nehrozi davat dalsi olej! A nakoniec do alobalu netreba davat, hlavne ak mate radi medium, pretoze vsetka stava ostane v alobale, tam sa ten steak zadusi... - Ale zalezi na mase! Svieckova bez AL, ostatne aj AL... V

0 0
možnosti
VV

vladino

9. 11. 2008 3:38
Re: Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..

Souhlas! Zejména to s tím olivovým olejem a dušením bifteku v alobalu.

0 0
možnosti

McCheese

8. 11. 2008 20:30
Wagyu

Steaky at si radsi kazdy dela doma, myslim, ze v prumernych ceskych restauracich to stejne pokazej a vubec se nemuzou srovnavat s USA, Australii apod, kde maji steky dlouholetou tradici. Tem movitejsim doporucuji Wagyu steak (v restauraci cena kolem 3500 - 4.000 Kc za 500g steak, kilo syroveho 3300 - 6000 kc :-)

0 0
možnosti

8. 11. 2008 20:38
Re: Wagyu

:-)))))

0 0
možnosti
XX

xaeris

8. 11. 2008 20:30
Všechno čerstvé???????????

Líbí se mi, jak nás, Čechy (opice na stromech), omračují všichni ti ohvězdičkovaní velmistři kuchtíci s pojmem čerstvé.Zkuste si někdy zjistit, jak často si ty jejich super gábl restauranty nechávají dovážet třeba zeleninu či sýry a jestli podle toho také patřičně mění názvy na jídelních lístcích (čerstvé přece není rozmražené).NIKOLIV a opravdu čerstvé jsou maximálně tak jejich tučné výpisy z bankovních účtů za takové lotroviny.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí

24. dubna 2024

Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl

24. dubna 2024

Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá

22. dubna 2024

Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

25. dubna 2024  8:18

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef

25. dubna 2024

Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...

Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová

25. dubna 2024

Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...