Diskuze
Učíme se připravit správný biftek v pěti snadných krocích
Děkujeme za pochopení.
vymrzovac
konečně jste napsali pravdu......
..."plátek" má bejt tlustej asspoň 4cm.....zkuste to koupit u nás v krámě
bejby
steak jedině
na sádle ... a ty čuňačiny z čr nekupujem, vozíme si maso od řezníka z CH. nechce se někdo přidat? telecí játra, telecí kotlety, klobásy všeho druhu ... pojďme udělat takový malý kooperativ , ať se to vyplatí
belgian chocolate
dočetla jsem to k tomu oleji
a odcházím zvracet do houští
vladino
Moravskej točenej salám
... jsem si jednou v Bille koupil moravskej točenej salám (mám rád točeňák na kolečka opečený spolu s cibulí). Ale ten moravskej točeňák, to bylo něco! Po zahřátí "maso" nabylo asi o 200%, takže byl najednou problém s velikostí pánve... nakonec to pro jistotu skončilo v koši.
Takže BACHA!!! V BILLE NENAKUPOVAT - OD TÝ DOBY JSEM TAM NEBYL, JE TO UŽ ASI ROK...
vladino
Biftek na olivovém oleji?
Biftek na olivovém oleji? NIKDY? Olivový olej je hnusný sám o sobě, biftek by se ním zničil.
vtech
Re: Biftek na olivovém oleji?
Zjevne vec vkusu. Ja jiny nepouzivam. Ty prumyslovy maziva (sojovy, repkovy, sadlo) nesnasim.
jana
přečtěte si návod
Je to zajímavá diskuze a podnětná, ale kde řada z vás vyčetla, že se má steak dopékat. Prostě je v čase přípravy uvedená ta část, kdy se hotové maso uloží do tepla, aby nevychladlo, než se servíruje.
ZEWEL
Nejedlé
Tak trochu autor (ka) opomenula, že maso na jakékoli steaky má být naložené a to mnohdy až na naše poměry eklhaftní, pak teprve to má ty správné grády. Polpšete se samozvaní gurmáni. (Gurmeti tyhle zkazky ani nečtou)
Praotec
Re: Nejedlé
Clanek je humus blbky nevzdelane.Steak a tyto popsane blbiny nemaji nic spolecneho z pripravou a grillovanim masa a jinak se ani nepripravuje.Kdo ovladate anglictinu najdete si recepty z TEXASU treba(nemusi) a delejte dobre maso i kdyz v CZ neexistuje hovezi co by bylo prihodne.Dobrou chut
ja
Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..
- Steak sa ma GRILOVAT
- Steak nema byt pred pripravou v chlade! Steak ma mat pred pripravou izbovu (pokojovu) teplotu
- Steak sa nema robit na olivovom oleji
- Steak je beztak najlepsi, ak sa predtym den namarinuje v marinade : jedna bobula borievky - roztlacit medzi lyzickami, trocha brandy, olej a pripadne rozmarin, alebo nieco, co vam chuti.. ;-) A pepr?! Ked tak troska bieleho, cerstvo zomliet a dat do marinady.
- Ak pouzivate marinadu, tak na gril nehrozi davat dalsi olej! A nakoniec do alobalu netreba davat, hlavne ak mate radi medium, pretoze vsetka stava ostane v alobale, tam sa ten steak zadusi... - Ale zalezi na mase! Svieckova bez AL, ostatne aj AL...
vladino
Re: Urazate clanok, ktory ma len zopar drobnych chyb ..
Souhlas! Zejména to s tím olivovým olejem a dušením bifteku v alobalu.
McCheese
Wagyu
Steaky at si radsi kazdy dela doma, myslim, ze v prumernych ceskych restauracich to stejne pokazej a vubec se nemuzou srovnavat s USA, Australii apod, kde maji steky dlouholetou tradici. Tem movitejsim doporucuji Wagyu steak (v restauraci cena kolem 3500 - 4.000 Kc za 500g steak, kilo syroveho 3300 - 6000 kc :-)
xaeris
Všechno čerstvé???????????
Líbí se mi, jak nás, Čechy (opice na stromech), omračují všichni ti ohvězdičkovaní velmistři kuchtíci s pojmem čerstvé.Zkuste si někdy zjistit, jak často si ty jejich super gábl restauranty nechávají dovážet třeba zeleninu či sýry a jestli podle toho také patřičně mění názvy na jídelních lístcích (čerstvé přece není rozmražené).NIKOLIV a opravdu čerstvé jsou maximálně tak jejich tučné výpisy z bankovních účtů za takové lotroviny.
Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup
Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...
Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí
Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl
Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...
Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá
Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař
Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...
Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě
Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit....
Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení
Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....
Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef
Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...
Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová
Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...