Doporučujeme

Tvarůžky v pivním těstíčku

Tvarůžky v pivním těstíčku | foto: Apetit

Tvarůžky v pivním těstíčku

  • 2
Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj budete mít chuť!

Na 4 PORCE

Příprava: 15 minut + smažení dle potřeby

* 1 vejce
* 3 lžíce hladké mouky
* 2 lžíce světlého piva
* špetka sladké papriky
* 300 g olomouckých tvarůžků (koleček)
* olej na smažení

1. V misce smíchejte vejce, mouku, pivo a sladkou papriku. Ve vzniklém těstíčku namáčejte kolečka tvarůžků a smažte je v rozpáleném oleji dozlatova.

2. Po osmažení tvarůžky vyjměte, položte na papírový ubrousek nebo utěrku a nechte vsáknout přebytečnou mastnotu. Podávejte s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Tip
Až budete tepelně upravovat tvarůžky, počítejte s tím, že sousedi budou s pokrčeným nosem přemýšlet, co vaříte. Buďte proto rychlí: dlouhé dušení či pečení by vám mohlo v domě zkazit pověst.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Smažené tvarůžky
Smažené tvarůžky
Masové tyčinky s tvarůžky
Masové tyčinky s tvarůžky
Tvarůžková rozhuda
Tvarůžková rozhuda


  • Vybrali jsme pro Vás