Doporučujeme

Tvarohový závin s broskvemi

Tvarohový závin s broskvemi | foto: Profimedia.cz

Tvarohový závin s broskvemi

  • 3
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 16 kousků:

  • 500 g broskví
  • 70 g rozinek
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g plátků mandlí
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Broskve omyjeme, zbavíme pecek, spaříme a oloupeme. Rozinky přelijeme horkou vodou. Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla připravíme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.

2. Těsto vyválíme na obdélníkový plát silný asi 4 mm. Střed těsta posypeme strouhankou a naskládáme na ni broskve s rozinkami. Ty ještě posypeme cukrem a plátky mandlí.

3. Kratší konce přehneme dovnitř a potřeme je rozšlehaným vejcem. Delší kraje těsta přehneme přes ovoce tak, aby na prostředku zůstala přibližně 3 cm široká mezera (broskve by měly být vidět). Aby těsto "nesjelo", pevně je připevníme k broskvím párátky.

4. Pak celý závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Po upečení ho ještě potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme. Necháme asi hodinu vychladnout a zatuhnout. Poté závin nakrájíme na řezy.


  • Vybrali jsme pro Vás