Doporučujeme

Tvarohovo-jablečné knedlíky

Tvarohovo-jablečné knedlíky | foto: Apetit

Tvarohovo-jablečné knedlíky

  • 1
Zavzpomínejte na dětství, na vůni horkého másla a páru stoupající z ovocných knedlíků. Naše knedlíky zvládne uvařit každý, tak na co čekáte?

NA 4 PORCE

Příprava: 30 minut

* 4 jablka
* 250 g měkkého tvarohu
* 60 g másla
* 2 vejce
* cca 200 g hrubé mouky
* ½ lžičky skořice
* 1 prášek do pečiva
* špetka soli
* skořice, cukr a zakysaná smetana k podávání

Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka. Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Knedlíky tofu & dvojí jahody
Knedlíky tofu & dvojí jahody
Pohankové knedlíky se švestkami
Pohankové knedlíky se švestkami
Caprese
Caprese


  • Vybrali jsme pro Vás