NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut + 45 minut pečení
* 2 žloutky
* 2 lžíce moučkového cukru
* 2 lžíce vlahého rozpuštěného másla
* 6 housek nebo rohlíků
* 500 ml mléka
Na tvarohovou náplň:
* 30 g másla + na vymazání pekáčku
* 30 g moučkového cukru + na poprášení
* 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
* kůra nastrouhaná z ½ citronu
* 500 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
* 20 g mletých mandlí
* 50 g rozinek
Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.
Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Žemlovka |
Žemlovka se sýrem a slaninou |
Bread pudding |