Doporučujeme

Tvarohová žemlovka

Tvarohová žemlovka | foto: Apetit

Tvarohová žemlovka

  • 8
Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze!

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 45 minut pečení

* 2 žloutky
* 2 lžíce moučkového cukru
* 2 lžíce vlahého rozpuštěného másla
* 6 housek nebo rohlíků
* 500 ml mléka

Na tvarohovou náplň:
* 30 g másla + na vymazání pekáčku
* 30 g moučkového cukru + na poprášení
* 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
* kůra nastrouhaná z ½ citronu
* 500 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
* 20 g mletých mandlí
* 50 g rozinek

Žloutky, cukr a polovinu másla rozmíchejte v misce s mlékem, přidejte plátky pečiva. Troubu předehřejte na 180 °C. Utřete všechny ingredience na náplň kromě bílků. Ty ušlehejte a část zatřete k tvarohové směsi.

Do vymazaného pekáčku vrstvěte pečivo s nádivkou, zakončete pečivem. Zakápněte zbylým máslem a navršte zbylý sníh. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka se sýrem a slaninou
Žemlovka se sýrem a slaninou
Bread pudding
Bread pudding

  • Vybrali jsme pro Vás