Máslo se solí ušleháme, přidáme přes husté síto prolisovaný tvaroh a na malé kostičky nakrájenou šunku. Promícháme a podle potřeby rozředíme mlékem. Pro chuť nakonec přidáme nakrájenou pažitku.
Pomazánku podáváme studenou, s bílým chlebem nebo pečivem.
Tip: Chléb nakrájíme na kostky, na které pomoci sáčku s hvězdičkovou trubičkou nastříkáme pomazánku. Ozdobíme například kompotovaným angreštem, rybízem a jemně nakrájenou šunkou.
(Pressfoto Bratislava)
Tvarohová pomazánka se šunkou
-
150 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 40 g šunky, 1 polévková lžíce mléka, sůl, pažitka
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
23. března 2024
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...