Doporučujeme

Žemlovka

Žemlovka | foto: Apetit

Trochu jiná žemlovka

Svědčí jí nejen jablka, ale i kompotované meruňky s kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte – tuhle verzi si zamilujete.
NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut 40 minut pečení

* trocha másla na vymazání nádoby
* 8 rohlíků
* 600 ml mléka
* 2 vejce
* 100–150 g krupicového cukru
* 1 meruňkový kompot (750 ml)
* 250 ml kysané smetany

1. Zapněte víko remosky, aby se nahřálo; dno nádoby vymažte máslem. Rohlíky nakrájejte na šikmé plátky silné asi půl centimetru.

2. V misce smíchejte mléko, vejce a cukr. Postupně ve směsi namáčejte rohlíky a vyložte jimi dno nádoby. Na ně narovnejte okapané meruňky a potřete je kysanou smetanou. Zakončete další vrstvou namáčených rohlíků. Pečte dozlatova; trvá to asi čtyřicet minut.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Bramborové škubánkyBramborové škubánky
            Pražský koláčPražský koláč
            Dukátové buchtičkyDukátové buchtičky

           


  • Vybrali jsme pro Vás