Doporučujeme

Čtenářský recept: Tortilly s El Salvadorskou nádivkou

  • 0

Doba přípravy: týden
Množství: 8 porcí

Nádivka:

  • 1 ks středního nasekaného hlávkového zelí
  • 1 malá červená paprika nakrájená na kousky
  • 1 střední mrkev nakrájená na kolečka
  • 1 hrnek sekaného ananasu
  • 3 stroužky sekaného česneku
  • 3/4 hrnku octa
  • 3/4 hrnku ananasového džusu
  • 2-4 ks chilli papriček nejlépe jalapeňo
  • sůl
  • pepř

Tortilly:

  • 250 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 100 ml vody

1. Na nádivku v hlubší míse smícháme všechny suroviny, zakryjeme je a v průběhu prvních 12 hodin průběžně mícháme. Poté nádivku zakryjeme a v chladu necháme cca 1 týden odležet.

2. Mezitím si připravíme tortilly : Všechny suroviny smícháme a vytvoříme bochánek, který necháme odležet. Z těsta vyválíme co nejtenčí placky (chce to trochu sílu a trpělivost). Placky opečeme na grilu z obou stran a hotové je plníme nádivkou.


  • Vybrali jsme pro Vás