Tacos s limetkovým kuřetem a pico de gallo
Ingredience:
- slunečnicový olej
- šťáva a kůra z 1 limety
- sůl a mletý černý pepř
- 2 kuřecí prsa (asi 350 g)
- 8 kukuřičných či pšeničných tortill
Na Pico de Gallo:
- 1 cibule
- 4 sterilované jalapeňo papričky
- 3 rajčata
- 6 snítek koriandru
- 1 limeta
Pracovní postup:
- Olej, limetkovou šťávu a limetkovou kůru, pepř a sůl smícháme na marinádu. Prsa očistíme a naložíme do marinády. Vše uložíme do lednice a mezitím si připravíme salsu.
- Cibuli a jalapeňos papričky nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky. Vše smícháme s nadrobno nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Nakonec ochutíme solí i pepřem a uložíme do chladu rozležet.
- Troubu rozehřejeme na 200 °C. Kuřecí prsa opečeme na oleji z každé strany asi 3 minuty a vložíme do trouby na 12 minut dopéct. Upečená prsa necháme vychladnout a pomocí vidliček natrháme na vlákna.
- Tortilly rozpečeme na suché pánvi z obou stran dozlatova. Opečené tortilly naplníme natrhaným kuřecím masem a salsou. Dochutit můžeme sýrem, zakysanou smetanou nebo limetkovou šťávou.
Tip: V případě svačinky pro děti vynechejte pálivé papričky.