Maso omyjeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky o velikosti dva krát tři centimetry. Obalíme v mouce, v našlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj kousky masa. Smažíme do zlatova. Hotové vyjmeme z oleje a dáme na papírový ubrousek, aby se přebytečný tuk odsál.
Mezitím nakrájíme cibulku nebo pórek na velmi tenká kolečka. Na list hlávkového salátu naaranžujeme kousky masa, hustě zasypeme nakrájenou cibulkou a zalijeme sójovou omáčkou.
Podáváme s vařenou nesolenou rýží. Jako příloha se hodí zeleninový salát.
Tip: V některých japonských restauracích se ještě osmažené kousky masa zalijí syrovým vajíčkem, posypou nadrobno sekaným pórkem a pokrm se nechá v troubě pět minut zapéct.
(Pressfoto)
Smažený vepřový řízek |