Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

TIP: Poznejte svého ekofarmáře

  15:05aktualizováno  15:05
Jestli chcete vědět, v čem jsou bio plodiny hodnotnější než běžné ovoce a zelenina nebo jak se pozná skutečná biokvalita, zeptejte se přímo u zdroje. Nejlépe vám odpoví ten, kdo tyto plodiny s láskou pěstuje a vlastníma rukama taky sklízí. A když s sebou na zážitkové bioodpoledne na pražských Petřinách vezmete i děti, můžou si třeba vyzkoušet, jak se vyrábí několikametrové špagety z mrkve a cuket...
Ilustrační foto.

Ilustrační foto | foto: Freshbedynky.cz

A když s sebou na zážitkové bioodpoledne na pražských Petřinách vezmete i děti, můžou si třeba vyzkoušet, jak se vyrábí několikametrové špagety z mrkve a cuket...

Ve středu 22. září odpoledne ožije zahrada mateřské školky Tetty na Petřinách v Praze 6 akcí "Poznej svého ekofarmáře aneb Ekofarmaření s příběhem".

Návštěvníci zážitkového bioodpoledne budou mít možnost setkat se tu s farmáři, kteří dodávají čerstvé bio ovoce a zeleninu do stovek pražských domácností prostřednictvím programu Freshbedýnky.cz.

Dospělí i děti budou mít možnost ochutnat rozličné bio dobroty nebo odhalit triky, jak při nákupu zeleniny a ovoce poznat skutečnou biokvalitu. Představí se zde i Spiralizér, který promění různé druhy zeleniny v rekordně dlouhé zdravé špagety.

"Cílem zážitkového bioodpoledne je přiblížit Pražanům, kdo se skrývá za každou Freshbedýnkou, která se ocitne u nich doma na stole, a také předání nové zdravé inspirace pro radost z jídla a vaření," říká Filip Říha ze společnosti Ráj chutí, která akci organizuje.

zážitkové bioodpoledne "poznej svého ekofarmáře"

Kdy? 22. 9. od 15 do 18 hodin
Kde? MŠ Tetty, Šantrochova 3, Praha 6 - Petřiny
Vstupné dobrovolné

Autor:




Nejčtenější

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

Iva Frühlingová (11. října 2017)
Iva Frühlingová: Každá máma si občas potřebuje odpočinout od dětí

Bývalá modelka a zpěvačka Iva Frühlingová (35) se ukázala po delší době ve společnosti. Rozpovídala se o mateřství na plný úvazek, nové knize a nápadech na...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Nakupování online je sice pohodlné, ale přináší i svá úskalí. Často si nemůžete...
Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si...  celý článek

Další z rubriky

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?
Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?

Před pár lety si všichni pořizovali micelární vodu, výrobci ale zašli ještě dál. Zázračné micely, které vážou všechny ne... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.