Doporučujeme

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky | foto: Apetit

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

  • 1
Se smetanovou omáčkou dobře ladí jemnější drůbeží maso (kuře, ale i krůta, využít můžete i povařené slepičí maso). Citron všechno báječně spojí!


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 10 minut vaření

* 500 g těstovin, ideálně čerstvých (vakuové balení, tzv. pasta fresca)
* 70 g másla
* 1 stroužek česneku, nakrájený
* 250 ml smetany
* 150 g strouhaného parmazánu
* sůl a pepř na dochucení

Na knedlíčky:

* 300 g mletého drůbežího masa
* 1 vejce
* trocha strouhanky na zahuštění
* sekaná zelená petrželka
* sůl, pepř a strouhaná kůra z 1 citronu na dochucení
* drůbeží vývar na uvaření knedlíčků

1. Suroviny na knedlíčky důkladně prohněťte (citronové kůry použijte zhruba lžičku), vytvarujte kuličky a povařte je v mírně vroucím vývaru; stačí osm až deset minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

2. Mezitím podle návodu na obalu uvařte těstoviny al dente. Ve velkém kastrolu rozehřejte máslo a osmahněte na něm česnek. Až začne hnědnout, vyjměte jej. Do másla vlijte většinu smetany, zbylou citronovou kůru, osolte, opepřete a dvě až tři minuty prohřejte.

3. Promíchejte s těstovinami, parmazánem a knedlíčky. Dvě tři minuty je spolu prohřívejte, případně zvláčněte zbylou smetanou.

Jak na citron
Aby omáčka neměla nahořklou chuť, je nutné citron velmi pečlivě omýt od postřikových látek; jděte na to s kartáčkem a horkou vodou. Strouhejte vždy jen žlutou část, bílá část slupky je přirozeně nahořklá.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kuřecí stehýnka na slanině
Kuřecí stehýnka na slanině
Kuře na bazalce
Kuře na bazalce
Kuře v kokosovém mléce
Kuře v kokosovém mléce


  • Vybrali jsme pro Vás