Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pokrmy z těstovin

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18.5.2018  0:00
Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme chuťově i vzhledově zpestřit náš jídelníček. Pojďte se s křupavými ředkvičkami seznámit trochu... 

Skvělá zpráva pro milovníky špaget. Netloustne se po nich, ale hubne

5.4.2018  11:18
O sacharidech se léta tvrdí, že jsou hlavní příčinou epidemie obezity na celé zeměkouli. Ale pozor, nová studie kanadských vědců dokazuje, že těstoviny jsou výjimka a za vaše faldy nemůžou. Mají... 

Miluje těstoviny, připravuje je na všechny způsoby a je slavný

23.1.2018  0:00
Markus Holzer je jedním z nejslavnějších italských kuchařů současnosti. Jeho pořad La prova del cuoco vysílá italská televize. Přitom je to skromný chlapík, který má chatu Jora na sjezdovce v... 

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu... 

Tajemství slavných rodin: Zátkovy lidé milovali, komunisté nenáviděli

13.1.2018  0:00
Když vyslovíte jméno tohoto rodu, vybaví se všem těstoviny. Zátkové ale byli u většiny významných jihočeských událostí, u těch kulturních, podnikatelských i politických. Čtěte první díl seriálu... 

Jako ve školní jídelně. Hlad na Dakaru zaženou těstoviny a sladké

11.1.2018  15:50
Peru (Od zpravodaje iDNES.cz) Během celého Dakaru se v zázemí pohybuje jen v rámci týmů téměř dva tisíce lidí. Největší stavbou v bivaku je obří stan s výdejnou jídla a přibližně pěti sty místy k sezení. Každý den se vydá... 

Kněžna z rodu Zátků: Němci u nás rabovali tři dny, zkázu dokončili komunisté

9.12.2017  9:30
Kristina Sigurdssonová je pravnučkou slavného podnikatele Dobroslava Zátky, který v roce 1884 založil Zátkovy těstoviny. Žije střídavě v New Yorku, Sao Paulu, Bruselu a Českých Budějovicích.... 

Jak zabavit nemocné dítě, kterému není špatně? Zkuste peřinové a retro hry

6.12.2017  0:28
Kašel, rýma, škrábání v krku, horečka... Nachlazení nebo jiné zimní onemocnění se projevují různě, ale znamenají jedno - zůstat s dítětem doma a snažit se ho udržet v posteli. To nemusí být... 

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se... 

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a... 

Ekologické nakupování musí lidi bavit, říká autor bezobalového projektu

4.11.2017  9:39
Řada výrobků od těstovin po kočičí granule s sebou nese ekologickou zátěž v podobě velkého množství odpadu z obalů. Česká firma MIWA přišla s technologickou inovací, která vyřadí jednorázové... 

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné... 

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23.9.2017  0:01
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování, malou zahrádku pro vlastní pokusy,... 

Mladík přinesl do supermarketu podpalovač, v regálu s rýží založil požár

12.9.2017  12:48
Neobvyklý případ žhářství vyšetřují policisté z Přerova. Mladík tam přišel do supermarketu s podpalovačem a zapálil zboží v regálu. Oheň zničil desítky kusů potravin. 

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19.8.2017  0:00
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou? Můžete ji nasušit na později, ale... 

Plátěné pytlíky nebo dózy s sebou. V bezobalovém obchodě se hodí

13.8.2017  12:20
Jako by se člověk vrátil do koloniálu za časů první republiky. Veškeré zboží se totiž nachází ve velkých dózách a prodavačka ho zákazníkovi naváží dle jeho přání, ať už se jedná o mouku, cukr,... 

Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

25.7.2017  0:01
V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen „vycpávka“, může se stát i celebritou.... 

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17.6.2017  0:17
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen klasicky do salátů nebo pomazánek, ale v... 

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro... 

Německá síť jídelen s italským jídlem míří do Česka. První otevře v červenci

24.5.2017  15:45
Síť samoobslužných restaurací Vapiano má za sebou léta rychlého růstu a působí už v desítkách zemí. Nyní přichází i do Česka. První pobočka otevře v létě v Praze, další by měla následovat na... 

Z regálů drogerie DM zmizí kvůli rodinnému sporu biopotraviny Alnatura

7.5.2017  18:20
Drogerie DM vyřadí z regálů poslední výrobky dlouholetého spojence Alnatura. Obchodní symbióza, která drogistickému řetězci DM a výrobci biopotravin pomohla vyrůst v lídry svých oborů, po 33... 

Potravinová banka pomáhá stovkám lidí, uvítala by více masových konzerv

21.3.2017  13:15
Zhruba patnácti stovkám lidí z kraje pomohla loni plzeňská potravinová banka. Potřebným rozdala desítky tun potravin, přičemž největším odběratelem je poradna pro ženy a dívky. 

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7.3.2017  0:15
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo... 

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

26.10.2016  16:59
Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní školy a dokážeme je skrze chuťové pohárky snadno odhalit. Jenže všechno může být daleko... 

Když je to čerstvý, je zdravý vepřový i ryby, říká štíhlejší Pohlreich

22.9.2016  0:09
Zdeněk Pohlreich a racionální kuchyně? Jde to, i když si tento pojem známý šéfkuchař samozřejmě vykládá po svém. Nadále používá máslo či smetanu, dá si moučník i víno a nebrání se ničemu, co má... 

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu... 

Pomoc all’amatriciana. Obětem zemětřesení půjde zisk ze slavných špaget

25.8.2016  18:04
O víkendu měl být v italském městě Amatrice výroční 50. ročník food festivalu, jehož návštěvníci se těšili především na slavnou omáčku Amatriciana, která se v regionu zrodila. Místo toho místní... 

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23.7.2016  0:18
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete... 

Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně

19.6.2016  0:00
Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná těžké doby chudoby a nedostatku. Přesto rigatoni con la pajata patří mezi ty nejautentičtější... 

Minimalistická domácnost: když se odpadky za celý rok vejdou do sklenice

8.6.2016  12:19
Bea Johnsonová je vyznavačkou tzv. zero waste životního stylu. To znamená, že se spolu se svou rodinou snaží produkovat co nejméně odpadu a žít minimalistickým životním stylem. Podle svých slov... 

Ženy mají o sebe pečovat i po dětech, říká pětinásobná matka

3.6.2016  0:16
Jen málokdo by při pohledu na postavu Simone Gately (34) řekl, že je už pětinásobnou matkou. Blondýnka miluje fitness a prohlašuje, že ženy by po porodu neměly rezignovat na cvičení a péči o... 

Před 25 lety v Česku otevřel první supermarket. Jak se tehdy nakupovalo?

2.6.2016  17:56
Přes dvanáct kilo pomerančů, kiwi či banánů a devětatřicet litrů minerálek. O tolik navíc si Češi dnes ročně dopřejí tropického ovoce a minerálních vod ve srovnání s rokem 1991, kdy se v Jihlavě... 

Přítelkyně mi peče bezlepkové bábovky, prozradil Jaromír Jágr

2.6.2016  11:02
Hokejista Jaromír Jágr (44) je známý jedlík. Má rád řízky, těstoviny a sladkosti, především tatranky a polomáčené sušenky. Naopak mu nechutnají papriky. V rozhovoru pro magazín Forbes přiznal,... 

OBRAZEM: Herec si dělá legraci z kolegyň a paroduje jejich fotky

20.5.2016  14:17
Herec Tom Lenk (39), známý například ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů, se baví parodiemi celebrit. Na sociálních sítích se převléká za své kolegyně, oblékne podomácku zhotovený kostým, šaty... 

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19.5.2016  0:15
Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém světě. Na pátek 20. května vyhlásil Food Revolution Day, který má zlepšit povědomí o kvalitní... 

Cennosti zloděje nezajímaly. Z bytu si odnesl třináct kilo hovězího masa

5.5.2016  14:30
Velmi hladový byl zřejmě zloděj, který se na začátku týdne vloupal do jednoho z bytů v panelovém domě na českolipském sídlišti Špičák. Nezajímaly ho totiž žádné cennosti, ale pouze jídlo. S... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.