Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Pokrmy z těstovin

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu...  celý článek

Jako ve školní jídelně. Hlad na Dakaru zaženou těstoviny a sladké

11.1.2018  15:50
Peru (Od zpravodaje iDNES.cz) Během celého Dakaru se v zázemí pohybuje jen v rámci týmů téměř dva tisíce lidí. Největší stavbou v bivaku je obří stan s výdejnou jídla a přibližně pěti sty místy k sezení. Každý den se vydá...  celý článek

Kněžna z rodu Zátků: Němci u nás rabovali tři dny, zkázu dokončili komunisté

9.12.2017  9:30
Kristina Sigurdssonová je pravnučkou slavného podnikatele Dobroslava Zátky, který v roce 1884 založil Zátkovy těstoviny. Žije střídavě v New Yorku, Sao Paulu, Bruselu a Českých Budějovicích....  celý článek

Jak zabavit nemocné dítě, kterému není špatně? Zkuste peřinové a retro hry

6.12.2017  0:28
Kašel, rýma, škrábání v krku, horečka... Nachlazení nebo jiné zimní onemocnění se projevují různě, ale znamenají jedno - zůstat s dítětem doma a snažit se ho udržet v posteli. To nemusí být...  celý článek

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5.12.2017  0:00
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale pamlsků v punčoše nebo celofánu sejde víc, než je zdrávo, a nabídnout tuhle hromadu dětem se...  celý článek

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a...  celý článek

Ekologické nakupování musí lidi bavit, říká autor bezobalového projektu

4.11.2017  9:39
Řada výrobků od těstovin po kočičí granule s sebou nese ekologickou zátěž v podobě velkého množství odpadu z obalů. Česká firma MIWA přišla s technologickou inovací, která vyřadí jednorázové...  celý článek

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné...  celý článek

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23.9.2017  0:01
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování, malou zahrádku pro vlastní pokusy,...  celý článek

Mladík přinesl do supermarketu podpalovač, v regálu s rýží založil požár

12.9.2017  12:48
Neobvyklý případ žhářství vyšetřují policisté z Přerova. Mladík tam přišel do supermarketu s podpalovačem a zapálil zboží v regálu. Oheň zničil desítky kusů potravin.  celý článek

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19.8.2017  0:00
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou? Můžete ji nasušit na později, ale...  celý článek

Plátěné pytlíky nebo dózy s sebou. V bezobalovém obchodě se hodí

13.8.2017  12:20
Jako by se člověk vrátil do koloniálu za časů první republiky. Veškeré zboží se totiž nachází ve velkých dózách a prodavačka ho zákazníkovi naváží dle jeho přání, ať už se jedná o mouku, cukr,...  celý článek

Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

25.7.2017  0:01
V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen „vycpávka“, může se stát i celebritou....  celý článek

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17.6.2017  0:17
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen klasicky do salátů nebo pomazánek, ale v...  celý článek

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro...  celý článek

Německá síť jídelen s italským jídlem míří do Česka. První otevře v červenci

24.5.2017  15:45
Síť samoobslužných restaurací Vapiano má za sebou léta rychlého růstu a působí už v desítkách zemí. Nyní přichází i do Česka. První pobočka otevře v létě v Praze, další by měla následovat na...  celý článek

Z regálů drogerie DM zmizí kvůli rodinnému sporu biopotraviny Alnatura

7.5.2017  18:20
Drogerie DM vyřadí z regálů poslední výrobky dlouholetého spojence Alnatura. Obchodní symbióza, která drogistickému řetězci DM a výrobci biopotravin pomohla vyrůst v lídry svých oborů, po 33...  celý článek

Potravinová banka pomáhá stovkám lidí, uvítala by více masových konzerv

21.3.2017  13:15
Zhruba patnácti stovkám lidí z kraje pomohla loni plzeňská potravinová banka. Potřebným rozdala desítky tun potravin, přičemž největším odběratelem je poradna pro ženy a dívky.  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7.3.2017  0:15
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo...  celý článek

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

26.10.2016  16:59
Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní školy a dokážeme je skrze chuťové pohárky snadno odhalit. Jenže všechno může být daleko...  celý článek

Když je to čerstvý, je zdravý vepřový i ryby, říká štíhlejší Pohlreich

22.9.2016  0:09
Zdeněk Pohlreich a racionální kuchyně? Jde to, i když si tento pojem známý šéfkuchař samozřejmě vykládá po svém. Nadále používá máslo či smetanu, dá si moučník i víno a nebrání se ničemu, co má...  celý článek

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Pomoc all’amatriciana. Obětem zemětřesení půjde zisk ze slavných špaget

25.8.2016  18:04
O víkendu měl být v italském městě Amatrice výroční 50. ročník food festivalu, jehož návštěvníci se těšili především na slavnou omáčku Amatriciana, která se v regionu zrodila. Místo toho místní...  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23.7.2016  0:18
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete...  celý článek

Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně

19.6.2016  0:00
Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná těžké doby chudoby a nedostatku. Přesto rigatoni con la pajata patří mezi ty nejautentičtější...  celý článek

Minimalistická domácnost: když se odpadky za celý rok vejdou do sklenice

8.6.2016  12:19
Bea Johnsonová je vyznavačkou tzv. zero waste životního stylu. To znamená, že se spolu se svou rodinou snaží produkovat co nejméně odpadu a žít minimalistickým životním stylem. Podle svých slov...  celý článek

Ženy mají o sebe pečovat i po dětech, říká pětinásobná matka

3.6.2016  0:16
Jen málokdo by při pohledu na postavu Simone Gately (34) řekl, že je už pětinásobnou matkou. Blondýnka miluje fitness a prohlašuje, že ženy by po porodu neměly rezignovat na cvičení a péči o...  celý článek

Před 25 lety v Česku otevřel první supermarket. Jak se tehdy nakupovalo?

2.6.2016  17:56
Přes dvanáct kilo pomerančů, kiwi či banánů a devětatřicet litrů minerálek. O tolik navíc si Češi dnes ročně dopřejí tropického ovoce a minerálních vod ve srovnání s rokem 1991, kdy se v Jihlavě...  celý článek

Přítelkyně mi peče bezlepkové bábovky, prozradil Jaromír Jágr

2.6.2016  11:02
Hokejista Jaromír Jágr (44) je známý jedlík. Má rád řízky, těstoviny a sladkosti, především tatranky a polomáčené sušenky. Naopak mu nechutnají papriky. V rozhovoru pro magazín Forbes přiznal,...  celý článek

OBRAZEM: Herec si dělá legraci z kolegyň a paroduje jejich fotky

20.5.2016  14:17
Herec Tom Lenk (39), známý například ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů, se baví parodiemi celebrit. Na sociálních sítích se převléká za své kolegyně, oblékne podomácku zhotovený kostým, šaty...  celý článek

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19.5.2016  0:15
Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém světě. Na pátek 20. května vyhlásil Food Revolution Day, který má zlepšit povědomí o kvalitní...  celý článek

Cennosti zloděje nezajímaly. Z bytu si odnesl třináct kilo hovězího masa

5.5.2016  14:30
Velmi hladový byl zřejmě zloděj, který se na začátku týdne vloupal do jednoho z bytů v panelovém domě na českolipském sídlišti Špičák. Nezajímaly ho totiž žádné cennosti, ale pouze jídlo. S...  celý článek

Nízké platy, zato vysoké ceny. Taková je realita Zlínského kraje

15.4.2016  14:41
Aktuální srovnání cen potravin ukázalo, že ve Zlínském kraji lidé musejí za nákup zaplatit druhou nejvyšší částku v zemi. Paradoxně přitom zároveň musí vyjít s druhými nejnižšími platy.   celý článek

VIDEO: Plněné smrže s pastou, lahodné jarní houby podle Pohlreicha

25.3.2016  0:03
Dejte si kvalitní těstoviny s trochou plněných jarních smržů a křehkým zeleným chřestem, lehce posypané strouhaným parmazánem, a musíte uznat, že jaro je úžasné. A stejně jako opravdu dobrá,...  celý článek

Redaktorka vyzkoušela superpotraviny na vlastní kůži. Zázrak se nekonal

5.2.2016  0:00
Tři, dva, jedna, teď. Zavírám oči, polykám. Vypadá to jako voda ze zatuchlého rybníku plného žabinců, ale chuť je ještě odpudivější. Však se tomu říká žabí hněv. Pije to kdekdo, tak je třeba to...  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.