Doporučujeme

Telecí řízky s broskvemi a brokolicí

Telecí řízečky naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách obalíme v mouce a prudce osmahneme na rozpuštěném másle s olejem po obou stranách. Vyjmeme z vysmažené šťávy. Žampiony rozřízneme napůl, na šťávě orestujeme. V osolené vodě uvaříme brokolici - vaříme nejdéle 3 minuty, pak sedíme a ihned ponoříme na chviličku do studené vody, aby si brokolice udržela svěží zelenou barvu.

Pekáček vymastíme máslem, na máslo vložíme opečené řízečky, přidáme orestované žampiony, půlené kompotované broskve, brokolici rozdělenou na menší růžičky.

8 menších telecích řízečků
1 středně velká brokolice
1 pórek
16 středně velkých žampionů
8 půlek kompotovaných broskví
4 lžíce koňaku
kelímek zákysu
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
Podravka, sůl, bílý pepř Kotányi
lžička sezamových semínek

To vše zalijeme zákysem, který trošku ochutíme solí. Posypeme sezamovými semínky a dáme do vypečené trouby prohřát. Podáváme s kroketami nebo pomfrity.


  • Vybrali jsme pro Vás