Ingredience na 4 porce 330 g čerstvých těstovin, typ tagliatelle |
1. Šalotky a česnek nasekejte nadrobno. Do kastrůlku nalijte lžíci olivového a vsypte šalotku s česnekem, nechte zesklovatět.
2. Na vedlejší pánvi rozpalte lžíci oleje. Filety z lososa nakrájejte na větší kostky a jemně posolte. Vložte je na rozehřátou pánev se snítkami tymiánu. Zprudka osmahněte. Když je šalotka s česnekem změklá, plotýnku s kastrůlkem ztlumte a vložte Lučinu, aby se rozpustila a prohřála.
3. Do hrnce nalijte 2 litry vody a přiveďte k varu. Vodu osolte a vsypte těstoviny, vařte 2-3 minuty na skus. Sceďte a v hrnci nechte trochu vody. Přidejte omáčku, nasekanou petržel a promíchejte.
4. Na talíř dejte těstoviny s omáčkou, přidejte kousky lososa a posypte parmezánem a petrželí.