Parmazánové risotto s houbami
Ingredience:
- 200 g rýže carnaroli
- 50 g šalotky
- 40 ml oleje
- 50 ml bílého vína
- 500 ml vody
- 30 g sýra Parmigiano Reggiano D.O.P.
- 50 g másla
- 20 g hlívy královské
- 20 g šitake
- 20 g lišek
- 3 g česneku
- 2 g tymiánu
- 0,5 g chilli papričky
- 20 ml olivového oleje
Pracovní postup:
- Houby natrháme na větší kusy a orestujeme je na olivovém oleji, česneku a chilli.
- Nasekanou šalotku orestujeme na oleji, přidáme rýži a osmahneme ji nasucho.
- Přidáme horké víno a asi 150 ml vody, osolíme a opepříme.
- Stáhneme plamen na minimum a průběžně přiléváme vodu, aby bylo risotto krásně krémové. Hotové bude za 15-20 minut.
- Hrnec odstavíme a vmícháme máslo a strouhaný parmazán. Ozdobíme orestovanými houbami.