Ravioli s ricottou, hruškami a gorgonzolou
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 15 žloutků
- 500 g ricotty
- 60 g žloutků
- 60 g sýra Parmigiano Reggiano D.O.P.
- 300 g hrušek
- 200 g hruškového džusu
- 200 g nealkoholického aperitivu crodino
- Na omáčku:
- 150 g másla
- 30 ml vody
- 10 g šalvěje
- sůl a pepř
- Na dokončení:
- 100 g sýra Gorgonzola D.O.P.
Pracovní postup:
- Nejdříve si připravíme těsto na ravioli. Smícháme mouku a žloutky a hněteme, až vznikne tuhé těsto. To necháme odležet v chladu dvě hodiny.
- Na náplň nakrájíme hušky na kostky a pošírujeme je v džusu a crodinu. Scedíme, přidáme ricottu, žloutky a parmazán.
- Těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, plníme náplní a ozdobně zabalíme.
- Na omáčku zavaříme vodu s máslem a necháme redukovat do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou šalvěj.
- Ravioli uvaříme ve větším množství osolené vody a spolu s omáčkou je dáme na talíř.
- Dozdobíme několika malými kopečky krémové gorgonzoly.