Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

aktualizováno 
Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se hodí do studené i teplé kuchyně a jejich chuť přímo vyzývá k experimentům. Netroufáte-li si na vlastní recept, zkuste některý z těch, jež připravil šéfkuchař pražské restaurace La Bottega Radek Hasman.
Část 1/5

Grilovaný chřest se žloutkovým krémem a asiagem

Ingredience:

  • 500 g zeleného chřestu
  • 60 g šalotky
  • olej
  • 10 žloutků
  • 100 g sýra Asiago D.O.P. (tato písmena značí ochrannou známku původu)
  • sůl a pepř
  • rajčatový prach (nemusí být)
  • čerstvý koriandr

Pracovní postup:

  1. Chřest očistíme a 200 g nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a orestujeme na oleji.
  2. Přidáme nakrájený chřest, znovu orestujeme a zalijeme trochou vody. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem.
  3. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
  4. Žloutky osolíme a vložíme do vakuovacího sáčku. Dáme do hrnce s vodou a pošírujeme na 61 °C asi 90 minut. Poté zachladíme.
  5. Sýr Asiago nakrájíme na hranoly 1 x 5 cm a obalíme v rajčatovém prachu.
  6. Grilovaný chřest podáváme s temperovanými žloutky, chřestovým pyré a sýrem Asiago.
Autor: pro iDNES.cz



Nejčtenější

Příběh Markéty: Manžel skončil na vozíku, žít se mnou odmítá

Ilustrační foto

Před dvěma lety měl manžel vážný úraz. Dokonce to vypadalo, že jeho následky ani nepřežije. Přežil, ale dlouhé měsíce...

Jsi prase, kráva a smrdíš, dozvěděla se ve Výměně manželek mladá maminka

Tereza s Eliškou a Marek bydlí v ostravském bytě.

Tereze vadí, že na ni ani na její dvouletou dceru Elišku nemá přítel Marek čas. Po práci jde do posilovny, pak přijde a...



Trhám si vlasy a ochlupení, protože mi to dělá dobře, říká nemocná žena

Sara si říká Miss Swirl a propaguje svůj příběh, aby dodala odvahu a sebevědomí...

Osmadvacetiletá Sara Meucii z Itálie trpí poruchou zvanou trichotilománie. Kvůli ní si neustále vytrhává vlasy a...

Jsem zvědavá, do světa mě to táhne pořád, říká Marta Jandová

Marta Jandová

Její kapela Die Happy patřila k nejpracovitějším v Německu, za pětadvacet let svého fungování vydala dvanáct alb. Teď...

Příběh Jaroslava: Svatba, nebo rozchod. Nedokážu se rozhodnout

Vztah lze udržet, jen stojí-li o to oba partneři (ilustrační snímek)

V životě by mě nenapadlo, že se dostanu do situace, kdy si nebudu vědět rady s vlastním životem. A zápletky typu „ona...

Další z rubriky

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více energie. Nemusíte se však...

Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev

Šakšuka

Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či zmražené pokrmy...

Vrátili jste se z lesa s plným košíkem hub? Šup s nimi do trouby

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Pokud také patříte k těm, kdo nemohou minout les bez toho, aby se podívali, jestli rostou, tak máte v poslední době o...



Najdete na iDNES.cz