Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

aktualizováno 
Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se hodí do studené i teplé kuchyně a jejich chuť přímo vyzývá k experimentům. Netroufáte-li si na vlastní recept, zkuste některý z těch, jež připravil šéfkuchař pražské restaurace La Bottega Radek Hasman.
Část 1/5

Grilovaný chřest se žloutkovým krémem a asiagem

Ingredience:

  • 500 g zeleného chřestu
  • 60 g šalotky
  • olej
  • 10 žloutků
  • 100 g sýra Asiago D.O.P. (tato písmena značí ochrannou známku původu)
  • sůl a pepř
  • rajčatový prach (nemusí být)
  • čerstvý koriandr

Pracovní postup:

  1. Chřest očistíme a 200 g nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a orestujeme na oleji.
  2. Přidáme nakrájený chřest, znovu orestujeme a zalijeme trochou vody. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem.
  3. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
  4. Žloutky osolíme a vložíme do vakuovacího sáčku. Dáme do hrnce s vodou a pošírujeme na 61 °C asi 90 minut. Poté zachladíme.
  5. Sýr Asiago nakrájíme na hranoly 1 x 5 cm a obalíme v rajčatovém prachu.
  6. Grilovaný chřest podáváme s temperovanými žloutky, chřestovým pyré a sýrem Asiago.
Autor: pro iDNES.cz



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: hlasujte pro vítěze druhého kola!

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Potraviny, které byste rozhodně neměli omývat před vařením

Ilustrační snímek

Takřka každý ví, že si má před jídlem umýt ovoce či zeleninu. Možná vás však překvapí, že jsou potraviny, které byste...



Dress code nemusí být v létě peklo. Pět tipů, jak na něj vyzrát

Výrazné kousky a doplňky mají na pracovišti stopku. Zbytečně by odváděly...

Formální oblečení může být pro někoho v parném horku jako noční můra. Dlouhé rukávy a upnutá sukně můžou rapidně...

K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

KVÍZ: Co víte o ženském orgasmu?

Cesta za orgasmem může být i velmi nebezpečná.

K Mezinárodnímu dni ženského orgasmu, který připadá na středu 8. srpna, jsme pro vás společně se sexkoučkou Julií Gaiou...

Další z rubriky

Zapomeňte na sangrii. Umíchejte si letní drinky, které jsou opravdu in

Tinto de verano

Koktejly patří k prázdninám u moře stejně jako k posezení na balkoně v centru města. Jenže stejně jako v šatníku, i ve...

Limonáda z tibi krystalů. Letní hit pro osvěžení i elixír zdraví

tibi krystaly

Fermentovaná voda je nápoj, který si snadno připravíte doma a překvapíte jeho lahodnou chutí rodinu i návštěvu. Záleží...

Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

Grilovaný chřest a asiago

Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se hodí do studené i...

Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?
Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?

Když jsem u nás v kanceláři řekla, že chystám článek o příhodách z dětství, spustila se lavina vzpomínání. Redakce se smíchem rázem otřásala v základech. Jedna si ostříhala řasy, druhá si touhu po papouškovi splnila v bažantnici, třetí nutila mladší sestru jíst mrtvé mouchy… a to není zdaleka všechno!



Najdete na iDNES.cz