Světová kuchyně
Cukroví z celé Evropy: řecké kourambiedes či španělské roscos
Ve většině domácností se pečou stále dokola oblíbené druhy cukroví. Proč si letos neudělat aspoň na...
Evropské cukroví: rakouské punchkrapfen nebo německé springerle
I o vánočních svátcích můžete cestovat. Buď doopravdy strávíte Štědrý den pod palmami, nebo můžete...
Škola vaření: Asijská kachní prsa
Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař...
Škola vaření: Černobílý tuňák
Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař...
Voňavé kuře s rozinkami
S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.
Guláše na mnoho způsobů. Ochutnejte pravý maďarský nebo vídeňský
Kolébkou slavného guláše je samozřejmě Maďarsko, ale i v české kuchyni mají variace na pikantní...
Nápad jménem CHEFPARADE - soutěž o poukaz
Kam si zajít o víkendu nebo večer se svojí drahou polovičkou? Do restaurace? Máme pro vás daleko...
Šunka na sladko
Je to nezvyk, ale musím říct, že tahle poameričtělá kombinace s jemnou českou šunkou funguje. I...
Inspirujte se Italy a Francouzi a večeři upečte v troubě
Ve Francii pečou quiche, Italové mají svou pizzu – tak proč si z jejich kuchyně nevzít to nejlepší...
Americké pancakes (lívance)
Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance. Když si projdete celý výčet ingrediencí, uvidíte, že se...
Cibulové koláče z Francie
Pissaladiere. Tak zní originální název francouzského slaného koláče, jehož pikantnost mají kromě...
Kalifornské suši rychle a snadno
Tohle suši působí jako záhada hlavolamu. S naším návodem ji ale hravě rozluštíte!
Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy
Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!
Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse
Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!
Rizoto s houbami a sýrem
Místo polévky se v Itálii setkáte s "primi piatti" neboli "vstupními jídly". Rýže v rizotu by,...
Brokolice zapečená s lososem po italsku
Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.
Palačinky Suzette se vrací
Palačinky podle Suzette jste kdysi mohli najít na menu snad všech světových restaurací. Je načase...
Italský chléb focaccia zvládnete upéct i doma
Tradiční "chléb chudých" je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Itálii ale můžete...
Chcete netradiční menu? Zkuste jej připravit z dýně
Kuchařky i kuchaři na západ od našich hranic si tuhle velkou tykev nemohou vynachválit. Naučte se...
Vyzkoušejte mexickou kuchyni a dejte si masové tortilly
Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a...
Osgood pie
Někteří zasvěcenci říkají, že "osgood" je zkratka spojení "oh-so-good" (ó, tak dobré). Jiní tvrdí,...
Tradiční čínské taštičky z pařeného těsta
Čínská kuchyně nezná něco, jako je v Česku knedlo-vepřo-zelo, tedy jedno nejznámější jídlo. Pro...
Nakládaný losos po švédsku
Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť podobná uzenému...
Pizza v mini
Křupavá pizza je malá – přesto jde o velikou lahůdku. S minirozměrem ladí i křepelčí vajíčka a...
Argentinský steak s marinádou chimichurri
Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně...
Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...
Variace na Reuben sendvič
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...
Světové speciality z hrášku vám budou chutnat
Čerstvý hrášek si můžete koupit už teď. Zapomeňte tentokrát na jeho věrnou souputnici dušenou mrkev...
Palačinky s javorovým sirupem
Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou...
Bramborová tortilla
Tortilly známe jako moučné placky, ale ve Španělsku tak říkají bramborovým, pomalu propékaným...
Pravé italské bramborové gnocchi
Výsledkem mají být lehké, nadýchané a malé nočky. Pozor: příliš mnoho mouky a hnětení – a budou...
Řecký salát
V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...
Indické kari s kuřecím, vepřovým nebo jehněcím
Pod názvem kari si představíme sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla....
Ostré kuře ze Senegalu
Kuře na yasse je patrně nejznámější senegalské jídlo. Jméno dostalo podle způsobu přípravy na...
Slovenské halušky
Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro...
Slaný koláč s polníčkem
Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou na jaře velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny