Světová kuchyně

Jednohubky z královny zeleniny - cibulové kroužky v pivním těstíčku

30. prosince 2017

„Člověku se snáz vaří bez ohně než bez cibule, praví jedno staré přísloví. Ať už hraje tato...

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12. prosince 2017

Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

25. října 2017  12:05

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara...

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3. října 2017

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

8. srpna 2017

Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek...

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10. června 2017

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017  1:36

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

22. dubna 2016

Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17. listopadu 2015

Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...

Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu

15. listopadu 2015

I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

16. srpna 2015

Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u...

Quiche s kozím sýrem

14. srpna 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Květák smažený po italsku

9. srpna 2015

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky...

Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí

16. července 2015

V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě...

Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy

7. března 2015

Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte...

Pekař Bláha nechá Deltu obrůst rostlinami a nabídne lidovou jídelnu

17. února 2015  8:15

Úplnou proměnou prochází právě nyní obchodní centrum Delta na Fügnerově třídě v srdci Liberce....

Rock for People nabízí i pohodlí, světovou kuchyni a zábavnou vědu

Živý jukebox na Rock for People.
3. července 2014  17:21

Organizátoři festivalu Rock for People, který v hradeckém Festivalparku na letišti neoficiálně...

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

27. června 2014

V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos...

Za používání polotovarů v hospodách často nemůže kuchař, ale majitel

15. ledna 2014

Vymyslete si jídelní lístek obsahující vzorek od každé světové kuchyně. Očesejte personál na...

Dvě jídla na menu ve školní jídelně? To je v Olomouci stále přepych

16. listopadu 2013  8:51

Jen velmi pomalu se zlepšuje nabídka jídel ve školních jídelnách nejen v Olomouci. Ne všechny...

Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře

22. května 2013

Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly,...

Ve Zlíně začala Neznámá země. Nabízí filmy, cestovatele i světová jídla

22. dubna 2013  10:21

Zlínský festival cestování, sbližování a poznávání kultur Neznámá země nabízí od pátku množství...

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20. dubna 2013

Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16. března 2013

Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním...

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

5. března 2013

Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16. února 2013

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...

Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte

9. února 2013

Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje

4. prosince 2012  1:36

V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012  4:51

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Poradny