Světová kuchyně
Jednohubky z královny zeleniny - cibulové kroužky v pivním těstíčku
„Člověku se snáz vaří bez ohně než bez cibule, praví jedno staré přísloví. Ať už hraje tato...
Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...
Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?
Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...
Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...
Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi
Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara...
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...
Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté
Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek...
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...
Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...
S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...
Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se...
Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...
Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...
Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu
I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i...
Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme
Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u...
Quiche s kozím sýrem
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Květák smažený po italsku
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky...
Báječnou indickou hostinu snadno zvládnete doma. I s plackami čapátí
V horkých letních dnech můžete s důvěrou sáhnout po indické kuchyni, která vás zasytí a ještě...
Slízněte smetanu: domácí zmrzlina, creme brulée a plovoucí ostrovy
Poctivou chuť smetanových dezertů ocení každý. Domácí zmrzlinu s karamelem a ořechy ani nenecháte...
Pekař Bláha nechá Deltu obrůst rostlinami a nabídne lidovou jídelnu
Úplnou proměnou prochází právě nyní obchodní centrum Delta na Fügnerově třídě v srdci Liberce....
Rock for People nabízí i pohodlí, světovou kuchyni a zábavnou vědu
Organizátoři festivalu Rock for People, který v hradeckém Festivalparku na letišti neoficiálně...
Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos...
Za používání polotovarů v hospodách často nemůže kuchař, ale majitel
Vymyslete si jídelní lístek obsahující vzorek od každé světové kuchyně. Očesejte personál na...
Dvě jídla na menu ve školní jídelně? To je v Olomouci stále přepych
Jen velmi pomalu se zlepšuje nabídka jídel ve školních jídelnách nejen v Olomouci. Ne všechny...
Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře
Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly,...
Ve Zlíně začala Neznámá země. Nabízí filmy, cestovatele i světová jídla
Zlínský festival cestování, sbližování a poznávání kultur Neznámá země nabízí od pátku množství...
Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma
Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...
Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby
Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním...
Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař
Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...
Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...
Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte
Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby...
Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...
Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera
Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...
Avokádový, čufový nebo arašídový? Jak využít méně známé oleje
V českých domácnostech hrají rostlinné oleje stále dominantnější roli a v teplé i studené kuchyni...
Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny
Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny