Recepty ze švestek

Jirkova maminka nám chce řídit život

9. listopadu 2009

Chodím se svým klukem už nějaký ten pátek a všechno šlo skvěle. Jeho rodiče mě přijali výborně, ale...

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7. listopadu 2009

Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...

Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu

30. října 2009

Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po...

Pohádka podzimu

26. října 2009  13:31

Podzimní čas je jako dělaný k tomu, abychom se trochu zasnily a zabalené do svetrů se při...

Bohyně české kuchyně: přichází sezóna zvěřiny

23. října 2009

Zvěřina je delikatesa, která před sto lety patřila téměř do každé rodiny, se vrací na české stoly....

Jak si zavařit si ovoce nebo si udělat vlastní marmeládu?

16. října 2009  16:09

Přes léto jsme se dobili vitamíny, tak proč si nějaké neschovat i na zimu? Stačí ovoce zavařit.

Při psaní žiju dva životy, říká autorka knih pro ženy

Eva Brabcová - autorka knih pro ženy
16. října 2009

Původně snila o tom, že bude veterinářkou, a probudila se jako spisovatelka. Dnes knihy Evy...

Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem

14. října 2009

U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se...

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

1. října 2009  8:29

Posbírejte poslední podzimní ovoce a užijte si ho v koláči!

Knedlíky netradičně: špenátové, chlupaté, odpalované

12. září 2009

Naše recepty vás naučí vařit knedlíky tak, že se vyhnete nepříjemným lapáliím. Pokud chcete udělat...

Petr Havlíček: Když trénujete deset hodin týdně, můžete i sladké

Specialista na výživu Petr Havlíček konzultuje s Monikou její jídelníček
10. září 2009

Specialista na výživu Petr Havlíček pomohl Monice, čtenářce iDNES.cz, která se připravuje na...

Tvarohovo-jablečné knedlíky

27. srpna 2009  16:13

Zavzpomínejte na dětství, na vůni horkého másla a páru stoupající z ovocných knedlíků. Naše...

Buchtičky s vinným šodó a další variace na buchty a dezerty

22. srpna 2009

Buchty jsou skvělý dezert, ale mohou být i občasným hlavním chodem. A to nejen proslulé buchtičky s...

Napečte si doma českou klasiku: buchty

21. srpna 2009

Italové mají tiramisu, Američané cheesecake a my buchty. Proč si tedy doma neupéct to, co do světa...

Čokoládová buchta se švestkami

10. srpna 2009  12:01

Vítejte v době švestkové! Ať už ze stromu nebo z mrazáku, ze švestek se dají vařit a péct hotové...

Mít či nemít, nebo se otrávit minerály?

31. července 2009  16:42

Zprávy o tom, že vitamíny jsou důležité pro náš organismus, dostáváme často a určitě jsou pravdivé....

Exotické přísady v kosmetice

22. července 2009  14:53

Jistě vás nepřekvapí, že velká část ingrediencí našich oblíbených pleťových krémů pochází...

Klasické i netradiční zavařeniny, které vám v zimě připomenou léto

3. července 2009

S novým letním kurzem vaření se naučíte vařit stejně dobře, jako to uměly naše babičky. Času...

Tajemství vůní

10. dubna 2009  15:22

V našem seriálu o vůních vám představíme několik odzkoušených vůní, na kterých jsme se s kolegyněmi...

Tajemství vůní - dřevité vůně

25. února 2009  14:38

V našem seriálu o vůních vám představíme několik odzkoušených vůní, na kterých jsme se shodly, že...

Dort, který jste možná ještě nejedli: z Coca-Coly

12. února 2009  16:50

Díky podmáslí a šumivé cole je tenhle jednoduchý kříženec koláče a dortu úžasně šťavnatý. Stupeň...

Dopřejte si romantiku!

12. února 2009  12:44

V sobotu je Valentýn, svátek všech zamilovaných. Není důležité, jestli ho slavíte, nebo na něj...

Nejstarší recept na přípravu kapra: kapr načerno

24. prosince 2008  11:24

Kapr načerno je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu.

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

16. prosince 2008  7:54,  aktualizováno  7:57

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Nepečené kuličky a krájené cukroví vám usnadní vánoční přípravy

30. listopadu 2008

Kdo říká, že pečení cukroví musí být složité, ten se mýlí. Tentokrát nepotřebujete ani žádné...

Když máte dost tradičních vanilkových rohlíčků, upečte některé moderní cukroví

29. listopadu 2008

Co takhle letos vyzkoušet něco úplně nového? Jako vánoční cukroví totiž můžete servírovat koláčky z...

Pohár se švestkovou omáčkou

19. listopadu 2008

Přesvědčte se, že čokoláda si kromě ostružin a malin skvěle rozumí také se švestkami. Máte-li...

Pečená martinská husa

14. listopadu 2008  10:16

Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu...

To nejlepší občerstvení k vínu

11. listopadu 2008

Aby vám dobré víno nezamotalo hlavu víc, než je žádoucí, musíte žaludku pomoci nějakým...

Recepty, které měli na stolech naši předci

2. listopadu 2008  8:27

Tato jídla nechyběla na stolech našich pra...babiček. Někde se podle těchto receptů připravuje...

Dobře utajená čokoláda v jídlech, kde byste ji nečekali

2. listopadu 2008

Čokoládu nehledejte jen ve sladkostech. Mexická kuchyně s ní zachází jako s kořením, a tak tu...

Nebojte se na podzim barev. Poradíme, které vám budou slušet

29. října 2008

Vybrali jsme čtyři hlavní barevné trendy, které ovládly letošní sezonu jak v oblečení, tak v...

Podzimní kuchařka: naučíme vás připravovat zvěřinu

25. října 2008

Začíná sezona divočiny, přípravy masa se ale nemusíte bát – podle našich receptů se do srnčího...

Šátečky plněné švestkami

22. října 2008  9:19

Kombinace vláčných švestek, šťavnaté slaniny a křupavého těsta, to je vážně dokonalá chuťovka. A to...

10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat

23. srpna 2008

Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám...

Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice

22. srpna 2008

Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...

Poradny