Diskuze

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě ani na sladkou tečku v podobě tradičních svatomartinských plněných rohlíčků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

A je to zdravý? ;-D Zejména ty knedlíky "násátý" tukem. ;-D

0 0
možnosti
AN

Já to raději nečtu, mrknu se na Karolinu, jen chci říct, že maminka dělala husu na majoránce.. Od tý doby to někdy děláme doma.. Zkuste, třeba kachnu, není to tak drahý ..

0 0
možnosti
MT

Nevím, ale podle mých skromných asi jen čtyřicetiletých kuchařských zkušeností nebude husa po 25 minutách při 200°C a 2 hodinách při 170°C dobře upečená...:-/ Spíš bude syrová.

13 0
možnosti
JP

Nevím, proč uvádíte recept, jak co nejlépe zkazit svatomartinskou husu. Před šesti lety jste zveřejnili recept Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/svatomartinska-husa-krok-za-krokem-pece-se-sama-bez-kontroly-13-hodin-1gi-/hobby-domov.aspx?c=A101108_145649_hobby-domov_bma

Kdo to někdy zkusil, už nikdy nepeče husu jinak.

3 0
možnosti
JP

Ještě dodatek - včera jsem ji tak upekl a opět to nemá chybu.

1 0
možnosti
LV

Máte mě na svědomí. Jenom přečtením tohoto článku jsem si poslintala klávesnici a přibrala minimálně jedno kilo))

2 0
možnosti
JP

Sice mně nestačilo jen čtení článku, ale to kilo mám asi taky navrch, páč jsem před tím dlabal husičku s červeným zelíčkem a knedlíkem a furt jsem měl málo.

0 0
možnosti