Vánoční perník
Ingredience na 1 velkou dortovou formu:
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce tekutého medu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do perníku
- 3 lžíce Melty
- 2/3 hrnku oleje
- 2/3 hrnku mléka
- olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- moučkový cukr na posypání
- Na náplň:
- 1 hrnek marmelády
- 2 lžíce tekutého medu
- 50 ml tuzemáku
Pracovní postup:
- Nejprve v míse utřeme cukr s vejci a medem.
- Do vzniklé směsi postupně přimícháme mouku promíchanou s práškem do perníku a Meltou a olej s mlékem.
- Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme na 170 °C asi 30 minut.
- Vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
- Vychladlý perník prokrojíme a potřeme náplní připravenou z marmelády, medu a tuzemáku.
- Přiklopíme a poprášíme moučkovým cukrem, který můžeme sypat přes šablony vystříhané z papíru.
Tip:
Perník můžete také potřít čokoládovou polevou a posypat nasekanými opraženými mandlemi.