NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut
* 1 lžíce rostlinného oleje
* 1 větší cibule, nakrájená
* 1 stroužek česneku, posekaný
* 1-2 lžíce koření kari
* 400 g konzervovaných rajčat
* 200 ml zeleninového vývaru
* 600 g filátek z tresky, bez kůže a nakrájené na velké kusy
* rýže nebo arabský chléb k podávání
1. Rozpalte olej v hluboké pánvi a zlehka na něm doměkka smažte cibuli a česnek (asi pět minut). Přidejte kari a za stálého míchání smažte jednu až dvě minuty, aby se rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar.
2. Přiveďte k varu a přidejte rybu. Na mírném ohni vařte zhruba čtyři nebo pět minut, aby se rybí maso lehce dělilo na lupínky. Podávejte ihned, nejlépe s rýží či s arabským chlebem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Grilovaná ryba na špenátu |
Uzená ryba se šťouchanými brambory |
Kořeněná dušená ryba |