Doporučujeme

Štrasburská játra s cibulí

- 600 g vepřových jater, 3 střední cibule, 80 g Planty, 3 střední jablka, šťáva z citrónu, sůl, mletý pepř, trochu worcesteru, 1/4 kostky hovězího bujónu, 40 g hladké mouky na obalení, 1/2 svazku petrželky, 1 velká odlivka koňaku na flambování

Na čtyřiceti gramech Planty opečeme po obou stranách dozlatova kroužky jablek pokapaná citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Jablka vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Do šťávy po opékání přidáme cibuli nakrájenou na tenké půlkroužky a pěkně do zlatova ji opečeme.
Plátky jater obalíme po jedné straně v mouce a opečeme po obou stranách do zlatohněda na zbývající Plantě na druhé pánvi. Opečená játra vyjmeme a dáme na teplé místo.
Na šťávě po opékání jater lehce osmahneme jemně usekanou petrželku, zakapeme worcesterem, osolíme, opeříme, přidáme 1/4 kostky hovězího bujónu, podlijeme vodou a krátce povaříme. Přidáme plátky jater, jablkové kroužky a cibuli.
Pánev položíme na dřevěný podnos. Teprve u stolu flambujeme vlažným koňakem.
K flambovaným játrům podáváme vařené brambory nebo plátky bílé veky.
(časopis Dobrou chuť!)

Štrasburská játra


  • Vybrali jsme pro Vás