Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty na sterilovanou zeleninu

Cukrářky brojí proti přejídání. Do raw cukroví lze použít i zelený čaj

21.12.2017  7:25
Mlsat a nepřibrat. Takové motto letos razí některé brněnské cukrářky, jež se rozhodly bojovat proti nezdravému přejídání během vánočních svátků. Jako variantu nabízí raw sváteční cukroví, které...  celý článek

Společnost Hamé začne prodávat mraženou zeleninu. Koupila lídra trhu Agrimex

20.11.2017  14:23
Kunovický výrobce trvanlivých potravin Hamé vykročil do zcela jiného segmentu. Pustil se do obchodů s mraženou zeleninou a ovocem, které dosud jen steriloval. Novou cestu si otevřel ovládnutím...  celý článek

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20.12.2012  0:00
Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí polévku hrachovkou a místo štrúdlu si dáváme tiramisu. Pojďme se teď zase vrátit v čase za...  celý článek

Pozor na 8 problematických potravin, sůl vás může časem i zabít

27.4.2012  10:29
Sůl je sice nad zlato, ale pokud ji člověk dlouhodobě užívá ve velkém množství, dokáže i zabít. Příliš velký příjem soli totiž významně zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, srdečních záchvatů...  celý článek

Čtenářský recept: Bramborový salát s nálevem

15.11.2011  13:38
Salát naší rodiny se liší zejména použitím slanokyselého nálevu a oleje na brambory. Jak jsem s překvapením zjistila, tento postup není příliš rozšířený, napsala naše čtenářka Jaroslava.   celý článek

Velikonoce v kuchyni s redaktorkami OnaDnes.cz

18.4.2011  0:21
Těšíte se na Velikonoce? Pokud budete slavit tento svátek v rodinném kruhu, možná vám přijdou vhod tradiční velikonoční recepty, podle kterých se vaří a peče u redaktorek OnaDnes.cz. Ochutnejte...  celý článek

Nakládat nemusíte jen okurky, sáhněte i po mrkvi nebo česneku

14.8.2010  2:07
Udělejte si na zimu pořádnou zásobu nejen sladkokyselých okurek, ale i jiné zeleniny. Naložit ji můžete v octu nebo jen nechat dobře uležet v oleji.  celý článek

Kyselé okurky jsou klasika: naložte je s citronem nebo fenyklem

13.8.2010  1:12
Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Kyselé okurky jsou klasika a "svůj" recept má každý. Několik tipů přinášíme i...  celý článek

Recepty na sterilovanou zeleninu, kterou použijete v teplé i studené kuchyni

27.6.2010  7:04, aktualizováno  26.6 12:42
Naložte si zeleninu na kyselo i pikantně. Hodí se vám jako základ jiných jídel či pochoutka třeba ke grilování.  celý článek

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15.8.2009  0:00
Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte domácí klasiku v podobě nakládaného zelí nebo směs, tzv. mixle pixle. Na podzim a v zimě budete...  celý článek

Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu

14.8.2009  0:03
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého nálevu ale můžete naložit i jinou zeleninu.  celý článek

Čínské restaurace: nejhorší jídla, která si můžete dát

21.10.2008  6:00
Zvýšené množství sodíku a obrovské množství kalorií, tak bude vypadat váš oběd v čínské restauraci. Jídlo připravované v čínských bistrech přitom jen vzdáleně připomíná pravou čínskou kuchyni.  celý článek

Dietní manuál: Které potraviny vám prospějí

3.10.2008  6:00
Trápí vás nadváha nebo obezita a každý pokus zhubnout se ukázal jako neúspěšný? Přečtěte si, které potraviny vám mohou v hubnutí pomoci, nebo ho naopak překazit.  celý článek

Malá městská zabijačka

2.2.2008  0:19
Malou zabijačku si můžete připravit i v paneláku. Suroviny na naše vepřové hody totiž koupíte v obyčejném řeznictví a recepty zvládne i začátečník.  celý článek

Kdy se v těle pálí tuk

22.6.2005  1:00
Je to zdánlivě jednoduché. Chceme-li zhubnout, musíme v první řadě přijímat méně energie, než vydáváme. Odborně se tomu říká negativní energetická bilance. Aby tělo udrželo své základní životní...  celý článek

Zjistěte obsah kalorií a cholesterolu

19.8.2003  14:14
Většina lidí ví, co by měla jíst a co nikoliv. Málokdo však umí určit, nakolik je potravina kalorickou bombou, či zda je naopak energeticky zanedbatelná. Zpočátku vám to možná bude dělat potíže,...  celý článek

Recept od vás: Rýžový salát se sýrem

26.7.2001  10:19
Pro čtyři osoby si připravíme: 20 dkg rýže 10 dkg sýra Eidam vcelku 10 dkg sýra Eidam uzeného 15 dkg šunky nebo salámu - šunkového, turistického, poličanu ap. 20 dkg mražené zeleninové...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.