Doporučujeme

Čtenářský recept: Steaková omáčka z modrého sýru

  • 0

Doba přípravy: 40 minut

Množství: 6 porcí

  • 0,2 l suchého bílého vína
  • 2 smetany ke šlehání
  • 70 g plísňového sýru (nejlépe francouz. modrý, popř. niva)
  • 2 špetky bílého pepře
  • 4 špetky soli
  • oříšek másla

1. Do kastrolu dáme víno a necháme zredukovat. Postupně metličkou vmícháme smetanu a opět zredukujeme.

2. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl, peř a promícháme. Chvíli mírně povaříme, sejmeme z plotny a vmícháme máslo. Ihned podáváme ke steakům, můžeme použít i k těstovinám.

Tip: Pro pány můžeme v průběhu vaření přidat kapku brandy, popř. malinko česneku. Pro dámy nasekané bylinky (bazalka, pažitka, petržel. nať). Ten, kdo nemá rád výraznou chuť plísňových sýrů, může místo modrého sýra použít kvalitní eidam nebo hermelín.


  • Vybrali jsme pro Vás