Doporučujeme

Steak pečený v troubě

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme příčně na 4-6 porcí. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej na středně silném ohni, porce masa v něm opečeme po obou stranách dohněda. Mezitím v misce smícháme všechny přísady, směsí přelijeme opečené maso v kastrole, přikryjeme poklicí a dáme péct do horké trouby hodně doměkka (asi na 1 1/2 - 2 hodiny). Podáváme ihned s libovolnou přílohou.

1 kg hovězího masa vcelku, 2 lžíce oleje, 1/2 šálku cibule nakrájené nadrobno, 3/4 šálku kečupu, 1/4 šálku octa, 1 šálek vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře


  • Vybrali jsme pro Vás