Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Šťavnatý špíz

aktualizováno 
Přivezli jste si z dovolené závislost na grilovaném masíčku? Dejte si špíz klidně na balkoně!

Šťavnatý špíz | foto: Apetit

NA 4-6 PORCÍ

Příprava: 30 minut

* 500 g stehenních řízků
* oregano, sůl a pepř
* olivový olej na marinování a potírání
* 200 g uzeného bůčku
* 1 cibule, rozebraná na plátky

K podávání:
* 4 chlebové placky
* 200 ml bílého jogurtu
* ½ okurky, nastrouhané
* česnek, sůl a pepř na dochucení

1. Kuřecí maso nakrájejte na drobné kostičky a aspoň na půl hodiny naložte do směsi oleje, oregana, soli a pepře. Pak maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napíchejte na špízy a deset až dvanáct minut grilujte na uhlí nebo v troubě.

2. Podávejte s chlebovými plackami a jogurtem, který jste smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili.

Grilování

Rozhodně se nemusíte omezovat jen na teplé počasí! Pokud dostanete zálusk na cokoli z grilu, rozehřejte ten v troubě nebo rozpalte grilovací pánev. Grilování (rožnění) je vedle smažení či opékání na pánvi základním způsobem, jak připravovat minutky. Výhodou je i fakt, že na něj nepotřebujete mnoho tuku; často stačí jen marináda z naloženého masa.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Špíz chorizo & sýr
Špíz chorizo & sýr
Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami
Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami
Špíz hruška a pomeranč
Špíz hruška a pomeranč

Autoři:




Nejčtenější

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Sportovní moderátor ČT Vojtěch Bernatský s rodinou
Vojtěch Bernatský: Starat se o děti a hrát si s nimi je nejvíc

O povolání sportovního moderátora snil Vojtěch Bernatský už v první třídě, komentoval vymyšlené zápasy, zpíval, šaškoval. Sen si splnil už jako student, jen na...  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Další z rubriky

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Barevná oční linka DYI: Nahraďte černou klasiku
Barevná oční linka DYI: Nahraďte černou klasiku

Jemnějším typům příliš nesvědčí klasická černá tužka na oči - na jejich tváři působí tvrdě. Naopak barevná linka z očníc... celý článek

Grafton Recruitment Praha
ELEKTROMECHANIK, Bezděčín, až 33 000 Kč/měs.

Grafton Recruitment Praha
Středočeský kraj
nabízený plat: 30 000 - 33 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.