Doporučujeme

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Šťavnaté těstoviny s klobáskou | foto: Apetit

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Skvělý nápad, jak zahnat půlnoční hlad! Má jenom jedno úskalí – vůně klobásky zaručeně přivolá ostatní spolubydlící, a tak hrozí, že se kolejní party protáhne až do rána...


NA 4 PORCE

Příprava: 25 minut

* 1 lžíci olivového oleje
* 8 klobásek (těch nejlepších, jaké si můžete dovolit)
* 1 velkou cibuli, pokrájenou
* 2 stroužky česneku, prolisované
* 1 lžičku chilli koření
* 400 g sterilovaných loupaných rajčat
* 300 g krátkých těstovin, např. kolínka, fusilli nebo farfalle

1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova. Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí.

2. Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat. Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu.

3. Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte. Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Zapečené těstoviny s brokolicíZapečené těstoviny s brokolicí
            Bleskové těstovinyBleskové těstoviny
            Papardelle se sušenými rajčaty a smetanouPapardelle se sušenými rajčaty a smetanou

           


  • Vybrali jsme pro Vás