Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Špenátový koláč

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Špenátový koláč | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 1 koláč:

Na těsto: 

  • 200 g hl. mouky
  • 100g másla nakrájeného na kousky
  • 1 vejce
  • sůl

Na náplň:

  • 1-2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 malá nasekaná sušená chilli paprička
  • máslo na pánev
  • 450g mraženého špenátu
  • 250ml smetany
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2-3 vejce
  • 200g nivy na kostky
  • sůl

Postup:

1. Nejprve si připravím těsto. Prosyju mouku, osolím, nakrájím do toho změklé máslo a vypracuju drobenku. Do drobenky přidám vejce a vypracuju těsto, které pak dám do fólie a do lednice na půl hodinky odležet. 

2. Troubu zapnu na 180°C a nechám rozehřát. 

3. Na másle podusím česnek a chilli papričku. Přidáme špenát, smetanu, osolím a dusím. Pak vypnu, vmíchám parmazán a vejce a nechám vychladnout. 

4. Až budu mít hotovou náplň, vyválím si těsto (doporučuji dost na tenko, aby vynikla náplň), vyložím jím formu a dno hustě propíchám vidličkou.Pak rovnoměrně rozetřu na korpus a navrch nasypu rozdrobím nivu. Peču asi 35min.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

Páj s modrým sýrem a hruškami

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.