Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme: špagety se špenátem, ricottou a citronovou šťávou

  1:00aktualizováno  1:00
Lehké svěží jídlo, které oceníte hlavně v horkých letních dnech.

Špagety se špenátem, ricottou a citronovou šťávou | foto: Profimedia.cz

Doba přípravy: 30 minut

Chcete víc?

Další recepty s těstovinami na nejrůznější způsoby najdete tady.

Spaghetti aglio olio s chilli papričkami

Suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 balení špaget
  • olivový olej
  • česnek
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • hrst rozinek (předem zalitých horkou vodou)
  • šťáva z 1 citronu
  • hrst piniových oříšků
  • 1 balení ricotty (nebo žervé)
  • sůl a pepř

Postup:

1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme je slít o chvilku dřív, protože na pánvi ještě dojdou.

2. Piniové oříšky opražíme na menší pánvičce. Pozor – je třeba je udržovat v neustálém pohybu, aby se nepřipálily. Pak je odložíme stranou.

3. Pár stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek do něj vhodíme a rychle orestujeme.

4. Přidáme rozinky a všechen špenát. Ten na pánvi velmi brzy povadne a výrazně zmenší svůj objem.

5. Směs osolíme a zakápneme citronem. Přisypeme opražené piniové oříšky, zamícháme, přidáme uvařené špagety a ricottu. Důkladně promícháme.

Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.

Autoři:




Nejčtenější

Kolorovaný snímek rakovinových buněk z elektronového mikroskopu
Osm raných příznaků rakoviny, které byste neměli ignorovat

U velkého počtu nemocných jsou některé nádory objeveny až v pokročilém stádiu. Včasně diagnostikovaná rakovina přitom významně zvyšuje šanci na vyléčení. Které...  celý článek

Letošní podzim přeje barevným botám, stejně jako zdobení a různým texturám...
Obujte se do podzimu. Neokoukané kousky, které by vám neměly chybět

Poslední sluneční paprsky si můžete užít v pohodlných oxfordkách, elegantních kotníčkových střevíčkách nebo sexy upnutých kozačkách nad kolena. O slovo se...  celý článek

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Jane Fondová (Cannes, 17. května 2015)
Představuji si, jak umřu. Smrti se nebojím, říká Jane Fondová

Americká herečka Jane Fondová (79) na svůj věk vypadá neuvěřitelně skvěle a vitálně. Filmová legenda však přiznala, že přemýšlí o smrti. A dodala, že se jí...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další z rubriky

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky
Tajemství dokonalého make-upu odhaleno! Nanesete ho vycpávkou podprsenky

Nanést na pleť make-up tak, aby dokonale seděl? Pořádná alchymie. Beauty blogerky i obyčejné smrtelnice proto sahají k m... celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.