Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Soutěž o tři kávovary má své výherce

  17:25aktualizováno  11. července 12:09
Milujete kávu horkou i ledovou na všechny možné způsoby? Pro milovníky kávy jsme také připravili soutěž o tři kávovary Nescafé Dolce Gusto a už známe výherce.

Voňavá a lahodná... | foto: Profimedia.cz


SOUTĚŽILI JSTE ZDE

Čokoládový pudink s malinovým srdcem

Pudink:
190 g čokolády na vaření
180 g másla
4 žloutky
3 čerstvá vejce
120 g cukru krupice
80 g hladké mouky
60 g mletých oříšků kešu

Malinové srdce:
200 g malin, 30 g moučkového cukru, 1 cl citronové šťávy

Kávová omáčka: 1,5 dl mléka, 1 dl silné kávy, 50 g cukru, 4 žloutky

POSTUP:

Pudink: Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme s máslem, cukrem, vejci a žloutky do pěny. Lehce vmícháme mouku a směs dáme do formiček vymazaných máslem a vysypaných mletými opraženými oříšky kešu. Do středu vtiskneme předem připravenou mraženou malinovou náplň (malinové srdce). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 9 minut.

Malinové srdce: Polovinu malin rozvaříme s cukrem a citronovou šťávou. Vmícháme druhou polovinu malin a po vložení do malých formiček, nejlépe o průměru 3 cm, dáme zmrazit.

Kávová omáčka: Připravíme si silnou kávu, kterou nalijeme do vroucího mléka. Žloutky vyšleháme s cukrem a za neustálého míchání vléváme do mléka, které však nesmí překročit teplotu cca 85 °C (aby se žloutky nesrazily). Po zhoustnutí omáčku přecedíme a za stálého míchání prudce (nejlépe ve studené vodní lázni) vychladíme na teplotu 2-5 °C.

Dokončení:
Na talíř nalijeme kávovou omáčku a do středu položíme pudink.

Bostonský krémový páj

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g cukru krupice
80 g kakaového prášku
7 g jedlé sody
180 g másla
2,5 dcl mléka
1 čerstvé vejce
1 vanilkový lusk
(lze nahradit 10 g vanilkového extraktu)

Krémová náplň: 3,8 dcl 12% sladké smetany, 130 g cukru, 80 g kakaového prášku, 40 g maizeny, 30 g másla, 1 vanilkový lusk (lze nahradit 10 g vanilkového extraktu)

Kávové glazé: 4 cl extra silné kávy espreso, 30 g másla, 3 cl škrobového sirupu (lze nahradit medem), 80 g kakaového prášku, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk (lze nahradit 10 g vanilkového extraktu)

POSTUP:
Těsto: mouku, cukr, kakao a jedlou sodu promícháme, přidáme vejce, vlažné rozpuštěné máslo, mléko a zrníčka vanilkového lusku. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme při teplotě 170 °C asi 35 minut.

Krémová náplň: Sladkou smetanu s kakaem, cukrem, máslem, celým vanilkovým luskem a maizenou zahříváme do zhoustnutí. Vychladíme za neustálého míchání (vanilkový lusk v průběhu chlazení vyndáme).

Kávové glazé: Do kávy přidáme máslo, škrobový cukr, přivedeme k varu, odstavíme a okamžitě vmícháme metlou kakaový prášek, moučkový cukr a zrníčka z vanilkového lusku.

Dokončení: Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, první potřeme celou krémovou náplní a přiložíme druhou polovinu korpusu. Nakonec celý páj potřeme ještě teplým glazé. Není dobré nanášet úplně horké glazé, ale aby vytvořilo lesklou hladkou plochu, nesmíme ho nanášet ani příliš vychlazené, jelikož chlazením glazé tuhne.

Mexická káva

2 kopečky čokoládové zmrzliny
100 ml kávy espreso
0,5 g skořice
0,5 g muškátového oříšku
čokoládový posyp
20 g ušlehané šlehačky

Postup:
Kopečky čokoládové zmrzliny jemně posypeme mletou skořicí a mletým muškátovým oříškem. Zmrzlinu zalijeme kávou, ozdobíme šlehačkou a čokoládovým posypem.

Autoři:






Nejčtenější

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

Sportovní moderátor ČT Vojtěch Bernatský s rodinou
Vojtěch Bernatský: Starat se o děti a hrát si s nimi je nejvíc

O povolání sportovního moderátora snil Vojtěch Bernatský už v první třídě, komentoval vymyšlené zápasy, zpíval, šaškoval. Sen si splnil už jako student, jen na...  celý článek

Zpěvačka Paloma Faith na Britain Q Awards (Londýn, 18. října 2017)
Moje děti budou genderově neutrální, říká zpěvačka Paloma Faith

Loni v prosinci se britská zpěvačka Paloma Faith (36) poprvé stala maminkou. S francouzským partnerem Leymanem Lahcinem (30) by chtěla mít další potomky....  celý článek

Přírodní oleje jsou báječným kosmetickým pomocníkem. Pokud víme, jak nám mohou...
Jak se vyznat v pleťových olejích? Kokosový na tělo, měsíčkový na tvář

Oleje patří do kosmetické výbavy stejně neodmyslitelně jako třeba pleťové krémy, sprchové gely nebo líčidla. Nejen, že skvěle pomáhají například s odličováním,...  celý článek

Nicola Formichetti kdysi oblékal Lady Gagu, teď vládne několika módním značkám.
Nicola Formichetti: Muž, který oblékl Lady Gaga do masa a masy do denimu

Vytvořil pro Lady Gaga šaty z masa i image, co změnila tvář popové hudby, vedl několik velkých světových značek a dostal se do vedení předních módních...  celý článek

Další z rubriky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Barevná oční linka DYI: Nahraďte černou klasiku
Barevná oční linka DYI: Nahraďte černou klasiku

Jemnějším typům příliš nesvědčí klasická černá tužka na oči - na jejich tváři působí tvrdě. Naopak barevná linka z očníc... celý článek

Advantage Consulting, s.r.o.
TECHNOLOG – NORMOVAČ

Advantage Consulting, s.r.o.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 20 000 - 25 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.