- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nektere rostliny do sebe z pudy kumuluji tezke kovy z pudy. A soja je vynikajici extraktor kadmia
Tak dobrou chut pri nadmerne konzumaci soji
Glutaman sodný se v sóji vyskytuje přirozeně a nemusí být dodatečně přidáván... Jinde se bojuje proti tzv. fakt news a tady se bezostyšně prezentuje taková snuška blábolů
Je to hrozný blábol. Už první věta:
Sója patří mezi luštěniny. Ty obsahují řadu minerálů, vitamínů i poměrně vysoký podíl vlákniny.
Zdroj: https://rungo.idnes.cz/soja-cmg-/behani.aspx?c=A180316_160120_behani_sehn
Luštěniny jsou známé především tím, že mají vysoký obsah bílkovin. Až 40%.
Samozřejmě, se sójou je problém hlavně v tom, že běžná sója je GMO a že tato sója bude obsahovat vysoký podíl pesticidů, které budou mít mnohem větší karcinogenicitu, než některé látky sóje vlastní. Na GMO se všeobecně používá větší množství pesticidů, kvůli snaze o vyšší sklizeň, protože osivo je dražší a musí se kupovat. Ovšem, pesticidy jsou v mase také. Pokud budete touto sójou krmit zvířata, některé pesticidy se budou kumulovat (obecně ty, které jsou rozpustné v tucích), ergo i v tomto případě paní doktorka nějak neartikulovaně blábolí.
Paní doktorka nějak vypustila ze svého slovníku bio sóju, případně bio potraviny asi se jich bojí. Bio není žádné sprosté slovo. Před průmyslovou revolucí , tj.někdy kolem r 1850 bylo všechno bio. Asi bych toho našel ještě víc, naříklad polopravda o špatné skladbě rostlinných bílkovin, ale vypovídací hodnota toho článku se blíží nule. Nemá to cenu.
Další blábol... chtělo by si nejprve přečíst zákony, které u nás platí a potom reagovat. GMO sója se v EU nepoužívá, a pokud ano musí to výrobce uvést na obale. Kontrol SZPI je na toto téma docela dost...
Jen tu zanechám pár starších článků ohledně sóji...
https://ona.idnes.cz/soja-neni-vhodna-pro-kazdeho-d17-/zdravi.aspx?c=A080514_131049_alt_medicina_bad
Soja je v první řadě symbolem nepoživatelnosti. Sojové "maso"... brrrrrrr
Symbolem, hm... Tempeh, tofu, musí, sojová omáčka... Nic?
Tady je zase fandu soji. Myslim, ze je to nesmysl a soja je proste potravina jako kazda jina. Ale proc z ni delat treba maso nebo mliko. To je na hlavu.
Soja neni spasa. Pri jeji produkci je puda stejne zatezovana jako u repky... Takze vegetarianstvi a ekologie nemusi jit ruku v ruce... Hlavne ze se budeme citit, ze zachranujeme svet :)
Drtivá většina sóji je pěstuje jako krmivo pro hospodářská zvířata ve velkochovech, nikoli pro vegetariány. Tato sója se navíc typicky pěstuje v Jižní Americe a místě vykácených deštných pralesů.
Sója, ze které se vyrábí tofu a jiné výrovby v našich prodejnách, pochází většinou ze Slovenska, Rakouska nebo Česka.
Už jsem se domníval, že takové názory zmizely s totalitním režimem a jsou tu znovu...
Tehdy krom uvedeného se říkalo, že způsobuje neplodnost... Podívejme se na Japonsko a Čínu. Zde konzumují sóju denně, určitě více než v Evropě. Japonsko pořád vévodí v tabulkách dlouhověkosti a velmi s rizikem rakoviny... takže článek je zase nějaká populistická kachna. Co se týče aminokyselinového absence, tak ty 2 problematické se nacházejí v obilovinách, které většinou vegani konzumují se sójou...
Pokud se sója dobře tepelně připraví a opracuje, poté riziko je minimální. Fermentované výrobky jsou fajn. V budoucnu se bude konzumovat a doporučovat sójové natto, protože obsahuje nattokinázu a vitamín K2 - velmi účinné látky pro regulaci krve a krevního tlaku a balanci vápníku v organismu...
Ze jsou Japonci v top dlouhovekosti? Jenze to neni sojou, ale celkove jedi vice zeleniny a ryb... Mene tucneho a mene alkoholu....
Jako nic proti ale po čtení pár příspěvků si musím přisadit.
Viděli jste chrup koně? Nebo králíka? Máte v zrcadle něco takového? Né? Tak vám s lítostí oznamuji že jste všežravec.
At si kazdy ji co chce, za mne rikam, ze soja je pro mne hnus.